Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Champions League: “Λύγισε” τον ΠΑΟΚ η Βενέτσια!

Champions League: “Λύγισε” τον ΠΑΟΚ η Βενέτσια!
ΦΩΤΟ twitter

Ο ΠΑΟΚ το “πάλεψε” μέχρι τέλους στην Ιταλία κόντρα στην Βενέτσια, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, με 69-59 στην πρεμιέρα των ομίλων του Basketball Champions League, της διοργάνωσης που κατέκτησε την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ. Κορυφαίοι για την ομάδα του Παπαθεοδώρου οι Μορέιρα και Αθηναίου.

Με 21 λάθη και οχτώ χαμένες βολές, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα από την Βενέτσια στο πρώτο εκτός έδρας ματς της φετινής σεζόν του Basketball Champions League, ξεκινώντας έτσι με το… αριστερό τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Το παιχνίδι

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου ξεκίνησε “νευρικά” το ματς, όμως το ίδιο συνέβη και με τους Ιταλούς, γεγονός που έφερε τον Δικέφαλο του Βορρά να προηγείται με 10-13 στο 8΄ χάρη σε ένα τρίποντο του Αντώνη Κόνιαρη, όμως το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με σκορ 17-15 υπέρ των γηπεδούχων.

Το ματς κρίθηκε τελικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου η ελληνική ομάδα δέχτηκε 26 πόντους, δίνοντας την ευκαιρία στη Βενέτσια να πάρει ένα προβάδισμα “ασφαλείας” στη συνέχεια.

Με τον Μορέιρα να κάνει εξαιρετικό ματς με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ και τον Γιάννη Αθηναίου να γεμίζει τη στατιστική του με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει την ανατροπή και πλησίασε μέχρι και το 57-53 στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως κάποια άστοχα σουτ δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει τη νίκη.

Το τελικό 69-59 έγραψε έτσι την πρώτη φετινή ήττα του Δικεφάλου του Βορρά στους ομίλους του Basketball Champions League, με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να μπαίνει έτσι με το… αριστερό στη διοργάνωση.

Tα δεκάλεπτα: 17-15, 43-35, 56-46, 69-59

Βενέτσια:Τσερέλα, Τζιούρι 2, Χέινς 13 (1), Στόουν, Ουάτ 25, Μπίλιγκα, Ντέι 13 (3), Ντε Νικολάο 11 (2), Κίζλινκ, Ματσόλα, Τόνουτ 5 (1), Βίντμαρ.

ΠΑΟΚ: Αθηναίου 8 (2), Χάτσερ 9 (2), Κόνιαρης 6 (2), Σχίζας, Ζάρας 3 (1), Χρυσικόπουλος 5 (1), Γκάρετ 9, Τζόουνς 5 (1), Μαργαρίτης, Μορέιρα 14, Παπαντωνίου, Πόουπ.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις