Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εφές – Ολυμπιακός: Για την… υπέρβαση στην Κωνσταντινούπολη!

Εφές – Ολυμπιακός: Για την… υπέρβαση στην Κωνσταντινούπολη!
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός των σημαντικών απουσιών θα δώσει “μάχη” στην έδρα της Εφές Αναντολού (19:30, NewsIt.gr, Novasports 1) προκειμένου να διατηρήσει… ζωντανές τις ελπίδες του για είσοδο στην πρώτη 8αδα του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague

Ψάχνει” ένα μεγάλο “διπλό” για να μπει ακόμη πιο δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ. Δύσκολη αποστολή, στην έδρα της πρωτοπόρου της Euroleague, Αναντολού Εφές, έχει ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με… φόρα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» αλλά και με σημαντικές απουσίες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει ξανά στην διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, όπως και τους Νασίλη Σπανούλη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάζουν μία σαφώς βελτιωμένη εικόνα με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα και με τον νεοαποκτηθέντα Σακίλ ΜακΚίσικ να βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση, θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση που θα ανεβάσει το ρεκόρ τους στο 13-15.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς έχουν επανέλθει στην δράση οι Σέιν Λάρκιν και Μπράιαντ Ντάνστον και θέλει να τελειώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα με την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σαν… τελικούς τους επτά τελευταίους αγώνες της στην κανονική περίοδο, με τις Κίμκι, Βαλένθια και Ζαλγκίρις να βρίσκονται ανάμεσα στους διεκδικητές για πρόκριση στα πλέι οφ.

Η Εφές Αναντολού προέρχεται από ήττα, καθώς τη Δευτέρα (2/3) έφυγε πικραμένη από το Τελ Αβίβ, 77-75, κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μακάμπι με τους Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν την 11η διαδοχική νίκη τους.

Ολυμπιακός και Εφές αναμετρώνται απόψε για 44η φορά στην ιστορία τους, με τους Πειραιώτες να… υπερέχουν με 24-19. Με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» το… σκορ είναι 15-8, ενώ στην Τουρκία οι Πειραιώτες μετρούν 9 νίκες και 11 ήττες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), ο Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία) και ο Γιάκομπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρο το τέλος της κανονικής περιόδου

Εφές – Ολυμπιακός

Αρμάνι – Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Ρεάλ

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας

Χίμκι – Ολυμπιακός

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις