Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Είμαι ελεύθερος”! Ο Καντέρ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του – video

“Είμαι ελεύθερος”! Ο Καντέρ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του – video

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Ενές Καντέρ ταξίδεψε εκτός ΗΠΑ, για τον αγώνα των Σέλτικς με τους Ράπτορς στον Καναδά. Ο Τούρκος σέντερ εμφανίστηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο και μίλησε για… ελευθερία.

Οι Μπόστον Σέλτικς δοκιμάζονται τα Χριστούγεννα στον Καναδά, απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς, και ο Ενές Καντέρ έλαβε μετά από χρόνια άδεια να ταξιδέψει εκτός Αμερικής.

«Η ελευθερία θα πρέπει να είναι τόσο ελεύθερη όσο ο αέρας που αναπνέουμε. Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου για αυτή την ελευθερία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος σέντερ στο video που πόσταρε, τη στιγμή που πατούσε στο έδαφος του Καναδά.

View this post on Instagram

Freedom should be as free as the air we breathe. Thank God for this Freedom ✊

A post shared by Enes Kanter (@eneskanter11) on

Ο Καντέρ ήταν υποχρεωμένος τα τελευταία χρόνια να μην αγωνίζεται σε αναμετρήσεις μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της εξαιρετικά αγχωτικής και τεταμένης κατάστασης με την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (θεωρείται εχθρός του «Σουλτάνου).

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να παρέμβει και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, αλλά και ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Έντ Μαρκί.

Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία το διαβατήριο του 27χρονου άσου των Σέλτικς έχει ανακληθεί, με τον ίδιο να ευχαριστεί τον Καναδά με προσωπικό του μήνυμα στο instagram για το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε εκτός ΗΠΑ μετά από χρόνια.

Ο Καντέρ έχει αποκοπεί από το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειάς του, λαμβάνοντας υπόψη την επικίνδυνη θέση που θα τους έφερνε, καθώς εξακολουθούν να ζουν στην  Τουρκία.

https://www.instagram.com/p/B6b3-eglLCR/

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις