Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ – Τέθηκε θέμα με τη βαθμολογία!

Έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ – Τέθηκε θέμα με τη βαθμολογία!
ΦΩΤΟ: esake.gr

Ζήτημα με την επικύρωση της βαθμολογίας της Α1 φαίνεται πως έχει προκύψει. Θέμα ισοβαθμίας Λαυρίου – Κύμης θέτει ο Προμηθέας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Προμηθέας Πάτρας -που κατέλαβε την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1- έχει θέσει θέμα όσον αφορά την βαθμολογία της Basket League, με αφορμή την κατάταξη της Κύμης και του Λαυρίου. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 6η θέση, απ’ όπου και προκύπτει ο αντίπαλος των Πατρινών στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Προμηθέας υποστήριξε με εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ πως η Κύμη είναι 6η και το Λαύριο 7ο (ισοβαθμούν με 40 βαθμούς), κάτι που επηρεάζει τα ζευγάρια των πλέι οφ (Θέσεις 2-7: Ολυμπιακός-Κύμη και θέσεις 3-6: Προμηθέας Πατρών-Λαύριο). Καθώς οι δύο ομάδες πέτυχαν νίκη με 13 πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια (Κύμη-Λαύριο 94-81, Λαύριο-Κύμη 78-65), οι Αχαιοί τονίζουν πως βάσει της προκήρυξης της Α1, μετά τη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια, λαμβάνεται υπ’ όψη ο μεγαλύτερος αριθμός πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια και όχι το goal average (μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας).

Στον ΕΣΑΚΕ εξηγούν πως ακολούθησαν όσα προβλέπονται από τη FIBA και κάλεσαν έκτακτο ΔΣ, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη (15/05, 12:00) και θα έχει ως θέμα συζήτησης την επικύρωση της βαθμολογίας.

Το πλήρες πρόγραμμα της Α΄Φάσης των Play Offs της STOIXIMAN.GR Basket League θα ανακοινωθεί μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου στην αυριανή (15/5) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.” αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΕΣΑΚΕ.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις