Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ελλάδα – Τουρκία 84-70 ΤΕΛΙΚΟ: Νίκησε τους… γείτονες! Και τώρα το “crash test” με Σερβία

Ελλάδα – Τουρκία 84-70 ΤΕΛΙΚΟ: Νίκησε τους… γείτονες! Και τώρα το “crash test” με Σερβία
Intime

Μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακή, όπως κόντρα στην Ιταλία, αλλά η Εθνική μπάσκετ νίκησε την Τουρκία με 84-70, σε ματς για τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά “Ακρόπολις” και θα παίξει την Κυριακή για την πρωτιά με κόντρα στη Σερβία. Το παιχνίδι γίνεται στην… σκιά του τραυματισμού του Κώστα Σλούκα.

Η σκληροτράχηλη Τουρκία δυσκόλεψε την Ελλάδα. Η “Γαλανόλευκη” όμως ήταν και πάλι ανταγωνιστική και έφτασε στη νίκη με 84-70, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο κ. Σκουρτόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει μέχρι νεωτέρας στις υπηρεσίες του Κώστα Σλούκα. «Αιμάτωμα και θλάση στη γάμπα», η διάγνωση μετά τη μαγνητική, «δεν θα ταξιδέψει σε πρώτη φάση για την Κίνα», η επεξήγηση από την επίσημη ενημέρωση της ομοσπονδίας για την κατάσταση του Έλληνα γκαρντ.

Η εθνική μπάσκετ διεκδικεί το 18ο τρόπαιο σε 29 Τουρνουά «Ακρόπολις» στην ιστορία. Κυρίως, όμως, στόχος του προπονητικού τιμ είναι το «δέσιμο» των διεθνών με στόχο να διεκδικήσει η εθνική την επιστροφή της στο βάθρο σε διεθνή διοργάνωση για πρώτη φορά από το 2009.

 

Παρακολουθήσατε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

O ομοσπονδιακός τεχνικός έχει ήδη “κόψει”  τους Σαλούστρο, Μάντζαρτη και Κ. Αντετοκούνμπο, ενώ εκτός -για τον αγώνα με την Τουρκία- έμεινε ο Μπουρούσης.

Μετά το Τουρνουά «Ακρόπολις», η εθνική θα δώσει φιλικούς αγώνες στην Κίνα. Στις 24 Αυγούστου, αντίπαλος της εθνικής θα είναι η Ιορδανία, στις 26 Αυγούστου η -«οικοδέσποινα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου- Κίνα, ενώ «πρόβα τζενεράλε» για την εθνική πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Μαυροβούνιο (1/9) θα αποτελέσει ο φιλικός αγώνας με αντίπαλο είτε την Τουρκία είτε τη Σενεγάλη, στις 27 Αυγούστου…

Το πρόγραμμα του «Ακρόπολις»

Παρασκευή 16/8

Σερβία-Τουρκία (97-72)

Ελλάδα-Ιταλία (83-63)

Σάββατο 17/8

Ιταλία-Σερβία (64-96)

Ελλάδα-Τουρκία (84-70)

Κυριακή 18/8

18.00 Τουρκία-Ιταλία

20.30 Ελλάδα-Σερβία

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις