Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελλάδα – Βραζιλία: Η ανάλυση της επόμενης αντιπάλου της “γαλανόλευκης” στο Μουντομπάσκετ 2019

Ελλάδα – Βραζιλία: Η ανάλυση της επόμενης αντιπάλου της “γαλανόλευκης” στο Μουντομπάσκετ 2019

Η Εθνική Ελλάδας προετοιμάζεται για τον δεύτερο αγώνα της στο Μουντομπάσκετ 2019, αύριο (3/9, 15.00, ΕΡΤ) με αντίπαλο την Βραζιλία. Το στιλ του παιχνιδιού της αναλύει ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Καλαμπόκης, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Η ανάλυση της Βραζιλίας

«Είναι μια ομάδα που επιδιώκει το transition παιχνίδι και μάλιστα συμμετέχουν αρκετοί παίκτες πέρα από τους χειριστές, οι οποίοι αν πάρουν το ριμπάουντ επιχειρούν καταστάσεις coast to coast. Συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι και οι ψηλοί της, αφού είναι αρκετά γρήγοροι, ενώ ένα άλλο στοιχείο στον αιφνιδιασμό τους ή στο transition είναι τα τρίποντα. Άρα, έχουν coast to coast από τους κοντούς τους, πρώτο και δεύτερο trailer για να τελειώσουν οι ψηλοί τους, αλλά και μακρινά σουτ.

Στο σετ παιχνίδι προσπαθούν να ισορροπήσουν με picκ n roll παιχνίδια και συνεργασίες, αφού οι χειριστές τους είναι αρκετά έμπειροι και οι ψηλοί τους έχουν καλό κόψιμο μετά το screen, ωστόσο δεν είναι τόσο καλοί στο low post, στο παιχνίδι με πλάτη.Αυτόν τον ρόλο τον παίζει ο Γκαρσία, ο οποίος αν και είναι περιφερειακός είναι πολύ δυνατός και πάει συχνά μέχρι το post, ωστόσο κάνει αρκετά λάθη και εκτός από το σκορ που δίνει δεν είναι καλός στην δημιουργία.

Υπάρχει επίσης στο ρεπερτόριό τους και παιχνίδι απομόνωσης για τον Μπαρμπόσα, ο οποίος φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση,

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, είναι τα screen μακριά από την μπάλα, κυρίως για τον Μπενίτε ο οποίος είναι πολύ έμπειρος, διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και ξέρει να τα χρησιμοποιεί πολύ καλά, είτε από off screen καταστάσεις, είτε από spot shoot και είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Το ίδιο ισχύει και τον Καμπόκλο, ένα τεσσάρι με πάρα πολύ καλό σουτ.

Φαίνεται γενικά ισορροπημένη ομάδα, όχι με πολύ ψηλό ταβάνι, αλλά μπορεί να ισορροπεί μεταξύ γρήγορου και σετ παιχνιδιού.

Στην άμυνά τους τώρα, είναι κακοί στο αμυντικό transition και οι ψηλοί τους κοντά στο καλάθι δεν είναι φόβητρο κι αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Είναι αργοί στις περιστροφές τους και αυτό είναι ένα άλλο στοιχείο, να έχουμε καλές αποστάσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το κάναμε αυτό μέχρι ένα σημείο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά μπορούμε ακόμα περισσότερο.

Εκεί που φαίνεται ότι είναι λίγο πιο αποτελεσματικοί είναι στην άμυνα picκ n roll γιατί οι κοντοί τους πιέζουν πολύ την μπάλα.

Ωστόσο, οι ψηλοί τους, ενώ έχουν μέγεθος, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί για να υποστηρίξουν αυτή την αμυντική συνεργασία».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις