Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση FIBA στην Euroleague: “Αδιαφορεί για το μπάσκετ”

Επίθεση FIBA στην Euroleague: “Αδιαφορεί για το μπάσκετ”

Μετά την αρνητική απάντηση της Euroleague στην πρόταση της FIBA, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ πέρασε στην επίθεση. “Η Euroleague ενδιαφέρεται μόνο για τις δικές της ομάδες και απορρίπτει την επέκταση της μπασκετικής οικογένειας”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η FIBA.

H Euroleague απέρριψε τη νέα πρόταση της FIBA. Λίγη ώρα αργότερα, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη αδιαφορεί για το μπάσκετ.

Η ανακοίνωση

“Η FIBA λαμβάνοντας σήμερα την απόφαση της Euroleague εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός πως δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της για μεταφορά των αγώνων της διοργάνωσής της σε δύο διαφορετικές εβδομάδες. Αυτή η πολύ μικρή αλλαγή θα είχε δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του προγράμματος το οποίο η ίδια δημιούργησε αγνοώντας τις ημερομηνίες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι οποίες έχουν ανακοινωθεί από το 2015.

‘Όχι μόνο η FIBA βρήκε λύση η οποία ήταν λογική και πρακτική, αλλά σκέφτηκε πρόωρα τη μετακίνηση των αγώνων ώστε να βρεθεί λύση.

Μετά την απόφαση της Euroleague χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα με θετικό τρόπο για τους παίκτες, τους συλλόγους, τις εθνικές ομάδες και φυσικά το κοινό. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει πως η Euroleague ενδιαφέρεται μόνο για τις δικές της ομάδες και απορρίπτει την επέκταση της μπασκετικής οικογένειας και την προώθηση του αθλήματος στην Ευρώπη, ενώ επιτίθεται στις εθνικές ομάδες.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ξεκινήσουν κανονικά τον Νοέμβριο”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις