Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εθνική Ανδρών: Ενισχυμένη αλλά χωρίς Αντετοκούνμπο στα παράθυρα του Σεπτέμβρη!

Εθνική Ανδρών: Ενισχυμένη αλλά χωρίς Αντετοκούνμπο στα παράθυρα του Σεπτέμβρη!
ΦΩΤΟ basket.gr

Γνωστοί έγιναν οι 24 παίκτες της Εθνικής Ανδρών που δηλώθηκαν στη FIBA για τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 με την Σερβία (Ηράκλειο, 13/9, 21.00) και την Γεωργία (Τιφλίδα, 16/9, 18.00), στο πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης φάσης.

Η Εθνική Ανδρών θα παραταχθεί ενισχυμένη στο πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καθώς και οι Σλούκας και Ντόρσεϊ θα δώσουν το “παρών” στα παιχνίδια με την Σερβία (Ηράκλειο, 13/9, 21.00) και την Γεωργία (Τιφλίδα, 16/9, 18.00).

Αντίθετα, εκτός έμεινε για ακόμα μία φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από τους Μπακς. Ο Έλληνας φόργουορντ πολύ δύσκολα πάντως δεν θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εφόσον προκριθεί η “γαλανόλευκη”.

Οι 24 επιλογές του Σκουρτόπουλου

Οι 14 παίκτες που θα βρεθούν το πρωί της Τετάρτης 5/9 στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση είναι οι: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Στην συνολική λίστα δηλώθηκαν επίσης οι Γιάννης Αθηναίου, Χάρης Γιαννόπόυλος, Νίκος Γκίκας, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Αντώνης Κόνιαρης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Χρήστος Σαλούστρος και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρώτη φάση σημείωσε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και στον νέο όμιλο που δημιουργείται θα αρχίσει με 12 βαθμούς. Θα αντιμετωπίσει εντός κι εκτός έδρας, Σερβία, Γεωργία και Γερμανία, στον όμιλο είναι ακόμα το Ισραήλ και η Εσθονία και την πρόκριση για τα γήπεδα της Κίνας θα εξασφαλίσουν οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών

Η Εθνική Ομάδα θα προπονηθεί στο ΟΑΚΑ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει για το Παρίσι στις 7/9, προκειμένου να δώσει δύο αγώνες προετοιμασίας, με το Μαυροβούνιο (8/9, 19.00) και την Γαλλία (9/9, 19.30).

Θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 10/9 και την επομένη, Τρίτη 11/9, θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα. Για την Τιφλίδα η αποστολή θα ταξιδέψει στις 14/9 και η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 17/9..

* Ολες οι ώρες που αναφέρονται είναι Ελλάδας.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις