Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Αντετοκούνμπο: “Θα άλλαζα το MVP με το χρυσό στην Κίνα”

Εθνική Ελλάδας – Αντετοκούνμπο: “Θα άλλαζα το MVP με το χρυσό στην Κίνα”
ΦΩΤΟ intime

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει το χρυσό μετάλλιο με την Ελλάδα στην Κίνα και δεν το κρύβει, υποστηρίζοντας ότι θα αντάλλαζε ακόμη και το βραβείο του MVP για να το κατακτήσει.

Λαμβάνοντας το βραβείο του MVP στο NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά από τον θρυλικό Ντιρκ Νοβίτσκι.

Πρόκειται για μία τεράστια διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, όμως ο ίδιος ο Greek Freak θα το αντάλλαζε ευχαρίστως με ένα χρυσό μετάλλιο στο προσεχές Μουντομπάσκετ. «Θα άλλαζα τον τίτλο του MVP με το χρυσό στην Κίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά στα “Νέα”, ο Έλληνας φόργουορντ, που αναφέρθηκε και στη συνύπαρξη με τα δύο του αδέρφια στην Εθνική.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

«Νιώθω πάντα κάτι ξεχωριστό όταν παίζω για την Εθνική. Όταν είναι να ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας και να ακούς τον εθνικό ύμνο τα συναισθήματα δεν περιγράφονται, μετά το πρώτο καλάθι, οι πρώτες μπαλιές, είναι απίστευτη εμπειρία και κάθε φορά νιώθω τόσο περήφανος σαν να είναι η πρώτη φορά. Το συναίσθημα να νικάς με την Εθνική είναι απίστευτο και έχω ξαναπεί ότι θα είμαι πάντα δίπλα της, αρκεί να είμαι καλά, όπως φέτος το καλοκαίρι».

Για τη συνύπαρξη με τα δύο αδέρφια του, Θανάση και Κώστα, στην Εθνική: «Η αλήθεια είναι πως δεν πειράζουμε ο ένας τον άλλον. Προσπαθούμε απλά να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο και να τον βοηθά να γίνει καλύτερος. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να είμαστε και οι τρεις μαζί, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ και να το πετύχουμε αυτό. Γι’αυτό και ξέρω ότι η μητέρα μας είναι περήφανη, το ίδιο και ο πατέρας μας που είμαι σίγουρος ότι μας καμαρώνει από εκεί ψηλά που μας βλέπει».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις