Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: “Καρφιά” Σιγάλα σε ΕΟΚ!

Εθνική Ελλάδας: “Καρφιά” Σιγάλα σε ΕΟΚ!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Γιώργος Σιγάλας δεν μάσησε τα λόγια του, “καρφώνοντας” την ΕΟΚ για τη στάση που τήρησε στο θέμα του προπονητή κι όχι μόνο πριν από το Eurobasket 2017. Ο παλαίμαχος άσος κατέστησε σαφές ότι η ομοσπονδία είναι υπεύθυνη για την κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση.

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποιεί κάκιστες εμφανίσεις στο Eurobasket 2017, με τον Γιώργο Σιγάλα να θεωρεί ότι η ΕΟΚ φέρει μεγάλη ευθύνη για την τραγική εικόνα της “γαλανόλευκης” στη διοργάνωση. Ο παλαίμαχος άσος εξαπέλυσε φουλ επίθεση κατά της ηγεσίας της ομοσπονδίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “κάλυψε την ανικανότητά της με την επιλογή του Μίσσα”.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Σιγάλας στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τα αίτια της κακής εικόνας της Εθνικής μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ: «Στεναχωριέμαι, όχι μόνο για αυτό που συμβαίνει. Στεναχωριέμαι, γιατί όχι όλο αυτό έχει συμβεί είναι λάθος, όλοι στεναχωριούνται με την απόδοση των παιδιών. Έχουμε περάσει πολλά σκαλοπάτια και δεν πάμε στην πηγή. Ναι, εννοώ την Ομοσπονδία. Μακάρι να κάνουμε καλή κριτική για να μπορέσουμε να διορθώσουν οι όποιοι υπεύθυνοι τα λάθη. Να τα λέμε και να τα διορθώνουμε. Το 2003, όταν τελείωσε το Ευρωπαϊκό της Σουηδίας, βγήκαν κάποια πράγματα. Με΄σα στη στεναχώρια μας, επειδή θεωρούσα πως είναι η καλύτερη Εθνική μετά την Εθνική του Σπανούλη και του Διαμαντίδη που είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Ο Θανάσης έχει δίκιο και πριν βγουν να πάνε να τον φάνε, να σκεφτούν την ουσία του πράγματος. Η Εθνική όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, με τα πολλά παιχνίδια, τις απαιτητικές προπονήσεις και όποιος θεωρεί ότι δεν του βγαίνει δεν πρέπει να πέσουμε να τον φάμε. Εννοείται ότι είναι καλός παίκτης και να είναι διαθέσιμος όταν μπορεί. Δεν πρέπει να τους καλούμε για να τους έχουμε εκεί. Για εμένα, τα γεγονότα δεν με διέψευσαν σε αυτά που είπα ή όταν ήμουν στην Εθνική Νέων που επέλεξα τον Μπόγρη αντί του Κουφού. Δυστυχώ ς δεν τα βλέπουμε για να γίνουμε καλύτεροι όλοι μας».

Για την δήλωση του Θανάση Αντετοκούνμπο: «Δεν έχει να κάνει με την ένταση της στιγμής, την προσπάθεια πώς νιώθει ο καθένας ξεχωριστά. Ο Θανάσης με έχει συγκινήσει, επειδή δεν είναι ο καλύτερος παίκτης από άποψης ταλέντου, αλλά έχει τα στοιχεία και το πνεύμα να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης. Δεν πρέπει να τον παρεξηγεί κανένας. Δεν κατηγόρησε κανέναν, αλλά όταν το νιώθεις πρέπει να το πεις. Μην πέσουμε να τον κατηγορήσουμε γιατί μπορεί να συμβεί αυτό, και να δικαιολογήσουμε την ένταση της στιγμής και την ηλικία βέβαια. Πρέπει να παίζουμε με την ψυχή μας, είναι ένα επιπλέον βάρος για έναν επαγγελματία αθλητή και όταν βλέπεις ότι κάποιοι συμπαίκτες σου ή παράγοντες δεν λειτουργούν ανάλογα πιθανόν να απογοητεύεσαι. Θέλω να προλάβω καταστάσεις, δεν πρέπει να τον κατηγορούμε και πρέπει να καταλάβουμε τα λεγόμενά του».

Για εκείνους που φέρουν ευθύνες: «Έχετε ακούσει εσείς ξανά Εθνική ομάδα ή προπονητή να μιλάει για μετάλλιο. Δεν με ενδιαφέρει με ποιον θα είναι. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, με επιτυχίες ή αποτυχιών, μία δήλωση του Μιχάλη Κακιούζη που προφανώς το ένιωθε και το είπε. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μπαίνει σε τέτοια διαδικασία η Εθνική ομάδα; Και δυστυχώς εκεί ξεκινάει το λάθος. Ποια ομάδα έχει πετύχει χωρίς γκαρντ; Πόσα γκαρντ έχει η ομάδα αυτή και πόσα από τα γκαρντ μας μπορούν να αντιμετωπίσουν τους αντίπαλους παίκτες; Εδώ θέλεις πρωταγωνιστές, αλλά δεν έχει. Δεν έχεις ούτε Μπογκντάνοβιτς, Ντράγκιτς, Γκασόλ. Ακόμα και ο Σλούκας μαζί με τον Παππά που θεωρούνται οι πιο σημαντικοί γκαρντ.

Ο Σλούκας έχει συγκεκριμένο ρόλο στην Φενέρ. Άκουσα ότι ο Μίσσας προσπαθεί να βρει εναλλακτική λύση, ποια εναλλακτική λύση. Για εμένα οι 4 γκαρντ είναι πολύ λίγοι για να πας σε ένα τέτοιο τουρνουά. Στον Μπόγρη γιατί δεν του δίνουν μία ευκαιρία; Μιλάμε για τον καλύτερο έλληνα που πήρε το Champions League και ξεχώρισε στην Ισπανία. Βέβαια ήταν λάθος και η δήλωση του Κώστα Μίσσα.

Ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Ήταν λάθος για την Εθνική ομάδα, είναι καλός σε άλλους τομείς, αλλά όχι για πρώτος προπονητής. Αν η Ομοσπονδία κάλυψε άλλα πράγματα, τι να πω. Οκ… Την ανικανότητά της, την αδιαφορία της… Εκείνο που θα έκανα εγώ ήταν να δω πόσους παίκτες και ποιοι από αυτούς θέλουν να έρθουν.

Θα μάζευα την ομάδα με τον προπονητή. Υπάρχουν και άνθρωποι στην ΕΟΚ που ξέρουν και μπάσκετ. Με βάση το υλικό που έχουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας. Η Ιταλία που το έχασε, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει, ενώ δεν έχει και παίκτες».

Για το αν το… κακό ξεκίνησε με την αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Αυτό είναι λάθος. Γιατί έτσι έχουμε μάθει. Ή το μαύρο ή το λευκό. Πρέπει να παραδεχθεί η ΕΟΚ τα λάθη της. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο γιατί δεν λένε την αλήθεια, αφού το ήξερε όλη η πιάτσα ότι δεν θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ. Αυτό δεν ενδιαφέρει τον φίλαθλο που περιμένει την Εθνική μπάσκετ ή ποδοσφαίρου για να διασκεδάσει με τον άθλημα που του αρέσει. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με ό,τι άλλο υπάρχει. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς. Αλλά να μην λέμε άλλα πράγματα».

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις