Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Πανέτοιμη και χωρίς Αντετοκούνμπο! – video

Εθνική Ελλάδας: Πανέτοιμη και χωρίς Αντετοκούνμπο! – video
ΦΩΤΟ intime

Στο τελευταίο φιλικό τεστ πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ, η Εθνική Ελλάδας έδειξε πανέτοιμη ακόμη και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού επικράτησε με 74-51 της Βενεζουέλας, έχοντας εκτός των ηγέτη της και MVP του NBA.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει εκτός για να προφυλαχθεί, η Εθνική Ελλάδας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις “δυνάμεις” και χωρίς τον σούπερ σταρ του NBA και πήρε… υπερθετικό βαθμό, με το 74-51 επί της Βενεζουέλας, στον τελικό του φιλικού τουρνουά Atlas, όπου και κατέκτησε με ευκολία την πρώτη θέση.

Το παιχνίδι

Μπορεί η Βενεζουέλα να μην είναι κάποιο… μεγαθήριο του παγκοσμίου μπάσκετ, αλλά η ευστοχία της στο πρώτο δεκάλεπτο (5/11 τρίποντα) την είχε μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε άστοχη και νωθρή στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο φινάλε του κατάφερε να πάρει “κεφάλι” στο σκορ (19-20).

Η Εθνική Ελλάδας βελτίωσε πολύ την άμυνα της στη δεύτερη περίοδο, δεχόμενη μόνο έξι πόντους (ο Μάντζαρης βοήθησε πολύ σε αυτό, στην περιφέρεια, ενώ πέτυχε και 5 πόντους)! Η “γαλανόλευκη” έτρεψε ένα σερί 11-0 που την βοήθησε να φτάσει στο υπέρ της 36-25 του ημιχρόνου. Σε αυτά τα 20 λεπτά, ο Γιάννης Μπουρούσης σημείωσε 10 πόντους με 1 τρίποντο.

Η καλή εικόνα παρέμεινε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με πρωτεργάτη τον Νικ Καλάθη, ο οποίος δημιούργησε εύκολους πόντους τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα το σκορ να “κλείσει” στο 55-39 στο 30′, παρά τα 4 χαμένα τρίποντα του Θανάση Αντετοκούνμπο στο διάστημα αυτό (είχε 1/5).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε έτσι διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 74-51, χαρίζοντας στην Εθνική Ελλάδας την τρίτη νίκη της στην Κίνα και την πρώτη θέση στο τουρνουά Atlas. Ακολουθεί πλέον η έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, με πρώτο ματς για την “επίσημη αγαπημένη” την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου (Ελλάδα – Μαυροβούνιο, 15:00, ΕΡΤ SPORTS).

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 36-25, 57-39, 74-51

Τα στατιστικά των παικτών της Εθνικής Ελλάδας

Καλάθης 11 (1), Μάντζαρης 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Κόνιαρης 8 (2), Παπαπέτρου 6, Παπανικολάου 2, Πρίντεζης 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο 5 (1), Μπουρούσης 12 (1), Παπαγιάννης 10

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις