Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Σαλούστρος: “Όταν εκπροσωπείς την Ελλάδα, δεν μπορείς να φέρνεις αρνητικά αποτελέσματα”

Εθνική Ελλάδας – Σαλούστρος: “Όταν εκπροσωπείς την Ελλάδα, δεν μπορείς να φέρνεις αρνητικά αποτελέσματα”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ υποδέχεται αύριο (30/11) τη Γερμανία στην Πάτρα, για τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Η “γαλανόλευκη” έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στην τελική φάση, ωστόσο το μυαλό όλων των διεθνών είναι μόνο στη νίκη.

Στη Media Day της Εθνικής Ελλάδας, ο Χρήστος Σαλούστρος αναφέρθηκε στο κίνητρο που έχουν οι παίκτες της “γαλανόλευκης” κόντρα στη Γερμανία.

Όσα δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ

Για το ματς με την Γερμανία: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κερδίσουμε».

Για την παρουσία νεαρότερων παικτών στην Εθνική: «Είναι όμορφο και για εμένα και για τα υπόλοιπα παιδιά. Θα θέλαμε πολύ να είναι εδώ και ο Μαργαρίτης που για λόγο τραυματισμού δεν μπορεί να είναι. Νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι στην Εθνική. Είμαι έτοιμος να δώσω το 100% του εαυτού μου».

Για το ότι έχουν προκριθεί και οι δύο ομάδες: «Ο στόχος έχει επιτευχθεί αλλά όταν παίζεις για την Εθνική δεν μπορείς να μη σκέφτεσαι πάντα τη νίκη. Όταν εκπροσωπείς την Ελλάδα, δεν μπορείς να φέρνεις αρνητικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άγχος. Θα το ευχαριστηθούμε, θα το διασκεδάσουμε. Αυτό έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Είμαστε έτοιμοι για ένα όμορφο παιχνίδι.

Είναι ματς που θα είμαστε απελευθερωμένοι. Και οι δύο ομάδες έχουμε μόνο νίκες, το πιο σημαντικό είναι το γόητρο. Αυτός που θα κερδίσει θα πάει με το απόλυτο στη συνέχεια και θα είναι η μόνη ομάδα που το έχει καταφέρει».

Αθηναίου: “Να δείξουμε ότι είμαστε το ίδιο καλή ομάδα”

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αθηναίου δήλωσε: «Ήρθαμε σε μία πόλη που αγαπάει το μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ο Προμηθέας με την καλή του πορεία έχει φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και στο δικό μας παιχνίδι. Η Εθνική είναι ομάδα όλης της χώρας και όλοι θέλουν να τη δουν και να την υποστηρίξουν. Το ότι ερχόμαστε σε μια διαφορετική πόλη από το Ηράκλειο θα χαροποιήσει τον κόσμο, που θα δώσει δυναμικό παρών».

Για την πρόκριση, είπε: «Δεν περίμενα ότι θα γινόταν τόσο γρήγορα από το αναμενόμενο. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτό το ρυθμό. Παρόλο που πλέον τα ματς δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε το ίδιο καλή ομάδα. Δεν υπάρχει κίνητρο, αλλά πρέπει να το βρούμε».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις