Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Eurobasket 2017 – Μίσσας: Αποχαιρετά την Εθνική μπάσκετ! Ηθελε βοήθειες από τον πάγκο

Μίσσας

Ο Κώστας Μίσσας απέδωσε στις χαμένες βολές και στο αμυντικό transition τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις «4» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μετά την ήττα με 74-69 από τη Ρωσία, στον προημιτελικό του Eurobasket 2017. Ο ομοσπονδιακός προπονητής σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί και με δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά το ματς με τη Λιθουανία.

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση ειδικά στην άμυνα, ελέγχαμε κάθε ριμπάουντ και συνολικά όλο το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, η Ρωσία σκόραρε 43 πόντους. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, δεν είχαμε καλό τρανζίσιον στην άμυνα, κάτι που προέκυψε από την έλλειψη συγκέντρωσης. Το 53% στις βολές είναι ένα πολύ κακό ποσοστό για ένα κλειστό παιχνίδι σαν αυτό. Βιαστήκαμε στα κρίσιμα σημεία, έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή. Δώσαμε την μάχη μας, συγχαρητήρια στη Ρωσία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό», είπε αρχικά ο Μίσσας για τη χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας στο Eurobasket 2017. Ο κόουτς την επόμενη εβδομάδα φεύγει με την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού για προετοιμασία στη Σικελία.

Για το περιορισμένο rotation, με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση να αγωνίζονται από 32 λεπτά και πάνω ο καθένας, o Κώστας Μίσσας απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα, είχαμε τρεις ημέρες για να ξεκουραστούμε. Δεύτερον, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τους παίκτες, όμως δεν είχαμε την κατάλληλη υποστήριξη. Τρίτον, ήμασταν μέχρι το τέλος στο παιχνίδι και οι παίκτες μας δεν ήταν κουρασμένοι σωματικά. Αυτό είναι σίγουρο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε παίκτες, αλλά όχι και την γενική ιδέα της ομάδας».

Στο τέλος, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε: «Σίγουρα μας μένει η πικρία που θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα και να είμαστε στην επόμενη φάση. Βάλαμε κάποιο ψηλό πάνω στο Σβεντ όμως το τρανζίσιον είναι εκείνο που μας πόνεσε. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε καλή δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα όταν υπάρχει ένας τόσο καλός παίκτης, αυτός θα σου βάλει καλάθια. Εμείς προσπαθήσαμε να τον ποστάρουμε με τον Κώστα Παπανικολάου, όμως δεν πήραμε κάποια φάουλ. Όπως είδατε και οι οκτώ ομάδες που έφτασαν εδώ είναι πολύ καλές και είναι δεδομένο ότι ένα παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, έτσι και αυτό κρίθηκε σε μια λεπτομέρεια. Δεν θα έλεγα ότι χάθηκε μια ευκαιρία. Μην ξεχνάτε την πίεση που δέχθηκε η ομάδα. Είναι περισσότερο η δική μας πικρία γιατί πραγματικά θεωρούσαμε πως μπορούμε να πάμε στην 4άδα. Πολλές φορές όμως δεν μπορείς να αποφασίσεις. Αν βάζαμε 5 βολές παραπάνω θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. λεπτομέρειες είναι. Ψηλά το κεφάλι. Το επίπεδο μας ήταν πολύ καλό, παίξαμε καλό μπάσκετ και τελικά το αποτέλεσμα είναι να είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, άσχετα αν θέλαμε κάτι παραπάνω».

O Κώστας Παπανικολάου δήλωσε από την πλευρά του: «Είναι δύσκολη στιγμή για μας. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου. Φαινόταν να έχουμε το παιχνίδι υπό έλεγχο, αλλά λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης και τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στη Ρωσία να μπει στο ματς. Στο τέλος το θέμα ήταν ποιος θα πετύχαινε τα μεγάλα σουτ. Δυστυχώς πρέπει να επιτρέψουμε πίσω. Αρχίσαμε περίεργα τη διοργάνωση, αλλά βελτιωνόμασταν στην πορεία και πιστεύαμε πως είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα μας, αλλά δεν το καταφέραμε. Συγχαρητήρια στη ρωσική ομάδα».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις