Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurobasket 2017: Πρόβλημα με Κουζμίνσκας στη Λιθουανία! Αμφίβολος με Ελλάδα

Eurobasket 2017: Πρόβλημα με Κουζμίνσκας στη Λιθουανία! Αμφίβολος με Ελλάδα
ΦΩΤΟ FIBA

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το βράδυ (21:30) του Σαββάτου (9/9) τη Λιθουανία, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Eurobasket 2017, με τους Λιθουανούς να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, μιας κι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού κι είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με τη “γαλανόλευκη”.

Ο φόργουορντ των Νικς ταλαιπωρείται από σπασμούς στη μέση κι η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της Λιθουανίας με την Εθνική Ελλάδας θα κριθεί την τελευταία στιγμή. “Θα αποφασίσουμε για τη συμμετοχή του λίγο πριν το ματς. Ο Μιντάουγκας πονάει στη μέση και θα δούμε πως θα είναι στην προθέρμανση”, δήλωσε ο προπονητής της Λιθουανίας, Νταΐνιους Αντομάιτις, για τον Κουζμίνσκας, ο οποίος μετράει μέσο όρο 14,4 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ στο Eurobasket 2017.

Στο μεταξύ, ο Αντομάιτις δεν ξεγελιέται από το γεγονός ότι η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου της. “Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για μας σε αυτό το στάδιο. Δεν μπορείς να διαλέξεις αντίπαλο. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στους ομίλους, αλλά θεωρώ πως η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους, ίσως ο δυσκολότερος. Είδαμε τα παιχνίδια της Ελλάδας στους ομίλους, έχασε με 6, 8 και 12 πόντους, αλλά σε όλα τα παιχνίδια υπήρχε σε κάποιο σημείο το μομέντουμ να γυρίσει το παιχνίδι. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι 40 λεπτών. Η Ελλάδα έχει ταλέντο και εμπειρία, με παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, κατακτούν τίτλους και την Ευρωλίγκα”, τόνισε ο προπονητής της Λιθουανίας.

Από την πλευρά του, ο Γιόνας Ματσιούλις πρόσθεσε: “Δεν έχει σημασία πώς πήγε ο πρώτος γύρος. Όλα εξαρτώνται από ένα παιχνίδι. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση βρέθηκε η ελληνική ομάδα. Έχουν αρκετούς έμπειρους παίκτες που ξέρουν να παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και πιστεύω πως όλα θα λυθούν τα τελευταία λεπτά. Η δική σας ομάδα είναι πολύ καλή με έμπειρους παίκτες”.

Όσον αφορά την Εθνική Ελλάδας, η ομάδα του Κώστα Μίσσα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τη Λιθουανία δίχως το παραμικρό πρόβλημα. Ο Γιάννης Μπουρούσης, που χθες δεν ακολούθησε το πρόγραμμα, προπονήθηκε κανονικά,

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις