Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Euroleague: Ακλόνητες Εφές και Ρεάλ στην κορυφή! Έπιασε οκτάδα η Βαλένθια [videos]

Euroleague: Ακλόνητες Εφές και Ρεάλ στην κορυφή! Έπιασε οκτάδα η Βαλένθια [videos]
ΦΩΤΟ YouTube

Η Εφές Αναντολού ισοπέδωσε τη Χίμκι στην Πόλη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague μετά και την 17η αγωνιστική, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης που έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Βιλερμπάν. Η Αρμάνι Μιλάνο καρδιοχτύπησε αλλά επικράτησε της Ζενίτ, ενώ η Βαλένθια επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου και έπιασε οκτάδα.

Την ξέφρενη πορεία της στη Euroleague συνέχισε η Εφές Αναντολού, που έκλεισε τον 1ο γύρο της διοργάνωσης με ρεκόρ 14-3, αφού μετέτρεψε σε… πάρτι την αναμέτρηση με τη Χίμκι, της οποίας επικράτησε άνετα με 101-82 στη Πόλη. Με την περιφέρειά της να πετάει φωτιές έχοντας 16/30 εύστοχα τρίποντα και τους Λάρκιν (20 π.) και Πλάις (20 π.) να ξεχωρίζουν οι Τούρκοι δεν δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Ρώσους, που έμειναν στο 8-9, από τους οποίους πάλεψε ο Έβανς (15 π.).

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 87-77 της Βιλερμπάν στο “Αστρομπάλ” και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Εφές Αναντολού με το τέλος του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Οι Μαδριλένοι παρά τις απουσίες των Γιούλ, Ρέγες, Ράντολφ, Ντεκ, δεν άφησαν περιθώρια στους Γάλλους και έχοντας σε εξαιρετική βραδιά -κυρίως στην επίθεση- τους Μίκι, Φερνάντεθ και Τόμπκινς, πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη με την οποία ανέβασαν το ρεκόρ τους σε 14-3.

Η Βαλένθια αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έκανε την ανατροπή απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου και επικράτησε με 91-77 και ανέβασε το ρεκόρ της σε 8-9 ισοβαθμώντας πλέον στην 8η θέση με Ερυθρό Αστέρα, Βιλερμπάν και Χίμκι. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Λόιντ με 19 πόντους, Αμπάλδε με 16 και τον Ντούρνεκαμπ να προσθέτει άλλους 15. “Νταμπλ – Νταμπλ” έκανε ο Ντούμπλιεβιτς με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Από τους Γερμανούς, που έμειναν στο 5-12, ξεχώρισε ο Έρικσον με 14 πόντους και οι Χέρμανσον και Γκιεντράιτις που είχαν από 13 πόντους ο καθένας.

Η Αρμάνι Μιλάνο “ζορίστηκε” αρκετά αλλά στο τέλος νίκησε τη Ζενίτ στο “Μεντιολάνουμ Φόρουμ” με 73-72 και ανέβασε το ρεκόρ της σε 9-8. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μεσίνα ήταν ο Μίτσοβ με 13 πόντους, με Σκόλα να κάνει “νταμπλ-νταμπλ” με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για την ομάδα του Πλάθα, που έκλεισε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 4-12 και βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας ξεχώρισε ο Αγιόν με 15 πόντους και ο Χόλινς με 14.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις