Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Euroleague: Αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν

Euroleague: Αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν

Βρισκόμαστε εννέα ημέρες πριν το πρώτο “τζάμπολ” της χρονιάς στην Euroleague και η διοργανώτρια ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς των αγώνων.

Η Euroleague μας παρουσίασε τις αλλαγές στους κανονισμούς των αγώνων της διοργάνωσης, οι οποίοι θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες (11.10.2018).

Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά την τεχνική ποινή. Πλέον, μετά τη μία βολή που θα εκτελείται, δεν θα υπάρχει αλλαγή στην κατοχή της μπάλας.

Επίσης όσοι παίκτες θα πιέζουν την επαναφορά της μπάλας στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα -πατώντας γραμμή- με αποτέλεσμα να περνούν την τελική γραμμή, θα τιμωρούνται με τεχνική ποινή.

Επίσης, οι παίκτες θα μπορούν πλέον να πετάξουν την μπάλα στο ταμπλό και να ανακτήσουν την κατοχή, χωρίς την παρέμβαση κάποιου άλλου, κάνοντας έτσι… ασίστ στον εαυτό τους!

Οι άλλες τέσσερις σημαντικές αλλαγές

1) Μετά από κάποιο αντιαθλητικό φάουλ ή αποβολή με ντισκαλιφιέ, η κατοχή θα δίνεται στην ομάδα που ευνοείται και πάντα θα μπορεί να κάνει την επαναφορά στο γήπεδο που επιτίθεται με 14 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο.

2) Σε περίπτωση φάουλ ή κάποια παράβασης, ο χρόνος επίθεσης για την ομάδα που θα έχει τη μπάλα θα είναι τα 24 δευτερόλεπτα εάν και εφόσον την επαναφέρει κάτω από το καλάθι της ή 14 δευτερόλεπτα αν κάνει την επαναφορά από το μισό γήπεδο.

3) Ο προπονητής που θα καλεί τάιμ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα ή της παράτασης θα μπορεί να επιλέξει από που θα ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του. Είτε κάτω από την άμυνα, είτε στο μισό γήπεδο.

4) Και τέλος αν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφάνης και ταμπλό θα καταλογίζεται τζάμπολ για την κατοχή και ο χρόνος επίθεσης θα είναι τα 14 δευτερόλεπτα.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις