Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Euroleague: Διαστημικός Ολυμπιακός! “Πάτησε” τη Χίμκι του Μπαρτζώκα

Euroleague: Διαστημικός Ολυμπιακός! “Πάτησε” τη Χίμκι του Μπαρτζώκα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνιση του κόντρα στη Χίμκι, με αποτέλεσμα να επικρατήσει άνετα εντός έδρας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με 92-75, για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έβαλαν… στα καλάθια τους Ρώσους.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μοναδικές ομάδες που παραμένουν αήττητες στην Euroleague. Οι “ερυθρόλευκοι” μοιάζουν να μην έχουν αντίπαλο στο ξεκίνημα της σεζόν, στέλνοντας στο καναβάτσο και τη Χίμκι, η οποία αγνοούσε φέτος τη λέξη ήττα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξε κατά διαστήματα τρομερό μπάσκετ κι αν δεν χαλάρωσε στο τέταρτο δεκάλεπτο, θα έπιανε εύκολα τους 100 πόντους.

Τρομερός ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους (8/8 δίποντα, 1/2 βολές), κάνοντας πάρτι στο ζωγραφιστό κόντρα στους αντίπαλους ψηλούς. Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος μέτρησε 15 πόντους, ενώ ο Χόλις Τόμπσον σταμάτησε στους 12 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Σβεντ με 23 πόντους κι ο Ρόμπινσον με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Ρώστος γκαρντ δεν πλήγωσε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός σέντερ έκανε μία μικρή… ζημιά στους “ερυθρολεύκους”, πράγμα, όμως, λογικό μιας και πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη που προέρχεται από το ΝΒΑ.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 10-2, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να ξεκινάει “καυτός” και να νικάει κατά κράτος τους αντίπαλους ψηλούς. Οι Ρώσοι κατάφεραν σταδιακά να βρουν λύση απέναντι στην καλή άμυνα του Ολυμπιακού και να φορτώσουν το “ερυθρόλευκο” καλάθι με αρκετούς πόντους. Έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (13-13 στο 7′), αλλά ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 7-0 και ξέφυγε με 20-13 στο 8′. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, είχε και πάλι απάντηση και μείωσε σε 22-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ρόμπινσον δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην “ερυθρόλευκη” ρακέτα, με τον Αμερικανό σέντερ να βάζει τη Χίμκι για πρώτη φορά στο παιχνίδι σε θέση οδηγού (27-30 στο 12′). Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι Ρώσοι προβλημάτισαν τον Ολυμπιακό. Με επιμέρους σκορ 15-2, οι “ερυθρόλευκοι” ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (42-32 στο 26′), με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στο +9 (49-40) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Με το σκορ στο 57-47 στο 23′, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 και ξέφυγαν με 18 πόντους (65-47), “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη από νωρίς (26′). Οι Ρώσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι Πειραιώτες δεν είχαν όρεξη για αστεία. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 21 πόντους (74-53 στο 29′), με το υπόλοιπο του αγώνα να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Η Χίμκι δεν μπόρεσε να φανεί ποτέ απειλητική, με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 49-40, 74-55, 92-75.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 9, Τολιόπουλος 3, Παπαπέτρου 8, Αγραβάνης 6, Μιλουτίνοβ 17 (8/8 δίποντα), Στρέλνιεκς 10, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 8, Ρόμπερτς 2, Μπόγρης, Τόμπσον 12.
ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Ρόμπινσον 19 (11 ριμπάουντ), Σβεντ 23 (5 ασίστ), Βιάλτσεβ, Ζάιτσεβ, Μάρκοβιτς, Μόνια 4, Γκιλ 5, Αντερσον 13, Τζένκινς 2, Τόμας 9.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις