Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Euroleague: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε! “Μάχη” για την πρόκριση

Euroleague: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε! “Μάχη” για την πρόκριση

Η 25η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε κι απομένουν πλέον μόλις πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας. “Σφαγή” για τα πλέι οφ μεταξύ έξι ομάδων, ανάμεσα τους ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί η πρώτη τριάδα (Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης) της κανονικής διάρκειας της Euroleague να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει», ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για τις υπόλοιπες θέσεις της οκτάδας που δίνουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Η Εφές Αναντολού με την Μπαρτσελόνα θα δώσουν μία δική τους «μάχη» για την τέταρτη θέση που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ από την έκτη θέση και κάτω γίνεται «σφαγή», με έξι ομάδες – ανάμεσα τους ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός – να παλεύουν για τρεις θέσεις. Εκτός μάχης, μετά τα τελευταία αποτελέσματα έμειναν οι Ζαλγκίρις και η Χίμκι.

Η κατάταξη

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού (13-12)

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα στις τελευταίες 5 αγωνιστικές και είναι το φαβορί για τα πλέι οφ, μετά και το διπλό στην έδρα της Μπουντούτσνοστ. Έχει ακόμα τρία εντός έδρας παιχνίδια (Μπάγερν, Ζαλγκίρις Νταρουσάφακα) και δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις (Αρμάνι Μιλάνο, Γκραν Κανάρια). Το 4/5 είναι εφικτό για τους «ερυθρόλευκους» και φυσικά ικανό να τους εξασφαλίσει μία θέση στην οκτάδα.

Μιλάνο (έξω)
Μπάγερν (μέσα)
Γκραν Κανάρια (έξω)
Ζαλγκίρις (μέσα)
Νταρουσάφακα (μέσα)

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού (12-13)

Ο Παναθηναϊκός έχει πιο δύσκολο έργο. Θα δώσει τρία εντός έδρας παιχνίδια (Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπουντούτσνοστ) και δύο εκτός έδρας αγώνες ( ΤΣΣΚΑ κι Αρμάνι Μιλάνο). Οι «πράσινοι» θέλουν τουλάχιστον 4/5 νίκες και η μία νίκη να είναι επί της Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία, προκειμένου να προκριθούν στα πλέι οφ.

ΤΣΣΚΑ (έξω)
Μπασκόνια (μέσα)
Μιλάνο (έξω)
Ρεάλ (μέσα)
Μπούντουτσνοστ (μέσα)

Οι υπόλοιπες ομάδες

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν μία θέση στα πλέι οφ, το πιο εύκολο πρόγραμμα το έχει η Μπασκόνια και το πιο δύσκολο πρόγραμμα η Αρμάνι Μιλάνο. Η Μπάγερν Μονάχου και η Μακάμπι έχουν εύκολες και δύσκολες αποστολές.

Το πρόγραμμα της Αρμάνι Μιλάνο (13-12): Ολυμπιακός (εντός), Ρεάλ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός).

 Το πρόγραμμα της Μπασκόνια (13-12): Μπουντούτσνοστ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ρεάλ (εντός), Αναντολού Εφές (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός).

Το πρόγραμμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (12-13): Αναντολού Εφές (εντός), Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός).

Το πρόγραμμα της Μπάγερν Μονάχου (12-13):  Ζάλγκιρις (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις