Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιασικεβίτσιους: “Μπορώ να φύγω από τη Ζαλγκίρις! Αγαπώ τον Παναθηναϊκό”

Γιασικεβίτσιους: “Μπορώ να φύγω από τη Ζαλγκίρις! Αγαπώ τον Παναθηναϊκό”
ΦΩΤΟ intime

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε για μία ακόμη φορά την… αδυναμία του στη Ζαλγκίρις, αλλά τόνισε ότι είναι στην ευχέρειά του να αποχωρήσει από την ομάδα της Λιθουανίας ανά πάσα στιγμή.

Το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει “παίξει” αρκετά για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τον Λιθουανό τεχνικό να εκφράζει για μία ακόμη φορά την αγάπη του για τους “πράσινους”, αλλά και τις Μπαρτσελόνα και Μακάμπι, στις οποίες και έχει αγωνιστεί επίσης ως παίκτης.

Σε συνέντευξή του στην ισπανική «Mundo Deportivo» μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι είναι “ανοιχτός” να εργαστεί σε κάποια άλλη ομάδα, αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από το ποιους θα έχει δίπλα του.

Η συνέντευξη του Γιασικεβίτσιους

Σε αυτό το σημείο μπορείς να μας διαβεβαιώσεις πως θα προπονήσεις τη Ζαλγκίρις την επόμενη σεζόν;

Είναι στην ευχέρειά μου να φύγω όποτε θέλω. Αλλά πάντα λέω το ίδιο: Είναι δύσκολο να με πάρεις μακριά από αυτό το σύλλογο, γιατί είναι ο Νο1 στην Ευρώπη. Και αυτό, χωρίς να έχει μεγάλο μπάτζετ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τους παίκτες και τους προπονητές, μας αφήνουν να δουλέψουμε και μας υποστηρίζουν πολύ. Κι ένας νέος προπονητής πρέπει να το σεβαστεί αυτό, επειδή βλέπουμε τι γίνεται με τους προπονητές στην Euroleague. Οι μισές ομάδες τους αλλάζουν στα μέσα της σεζόν.

Είχες πρόταση από ομάδες του ΝΒΑ αυτό το καλοκαίρι;

Ναι, μίλησα με το Μέμφις, αλλά στο τέλος αποφάσισαν να πάρουν άλλον κόουτς. Για μένα είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι συνεντεύξεις, να βλέπεις πως κινούνται οι ομάδες, να κάνεις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες και να μάθεις τι σκέφτονται. Όλα αυτά με κάνουν καλύτερο προπονητή.

Οι συζητήσεις ήταν για τη θέση του head coach;

Ναι, ναι.

Άρα μοιάζει θέμα χρόνου να γίνει αυτό.

Δεν ξέρω. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά. Για μένα, το όνομα της ομάδας δεν σημαίνει κάτι. Είναι ξεκάθαρο πως έχω μεγάλη αγάπη για τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα ή την Μακάμπι, αλλά όταν είσαι προπονητής είναι διαφορετικά. Το πιο σημαντικό είναι με ποιους θα δουλεύεις και να φτιάξεις μια καλή ομάδα, που θα νικάει και θα την ευχαριστιέσαι. Για έναν παίκτη το όνομα της ομάδας είναι πολύ σημαντικό, αλλά για έναν προπονητή είναι σημαντική η στήριξη και το να είναι όλοι στην ίδια κατεύθυνση.

Υπήρξαν επαφές με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες;

Ναι, κάτι υπήρξε. Αλλά κάθε χρόνο είναι λιγότερες, επειδή ξέρουν πως είναι δύσκολο να με πάρουν μακριά από το Κάουνας. Ξέρουν πως δεν αξίζει να πάω σε άλλες ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ζαλγκίρις τώρα”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις