Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γουόριορς – Ρόκετς: Η φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες στο φινάλε! video

Γουόριορς – Ρόκετς: Η φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες στο φινάλε! video
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Ρόκετς τα… έδωσαν όλα για το break στο Όκλαντ, αλλά οι Γουόριορς έφτασαν στη νίκη (104-100) και στο 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης. Μια φάση στο φινάλε του αγώνα έφερε έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.

Ο Τζέιμς Χάρντεν σούταρε για τρεις στα 9,1 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με σκοπό να ισοφαρίσει (το σκορ ήταν 103-100), αλλά αστόχησε έχοντας επαφή με τον Ντρέιμοντ Γκριν.

Στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, ο Κρις Πολ το μόνο που κατάφερε ήταν να δεχτεί δεύτερη τεχνική ποινή στο ματς και να αποβληθεί, κάτι που απέφερε το τελικό 104-100.

Στην ανάλυση της φάσης που έγινε αργότερα, ο Τζο Μπορχία (σ.σ. έναν από τους υπεύθυνους επίβλεψης διαιτητικών αποφάσεων) ανέφερε πως δεν υπάρχει φάουλ στη φάση και πωψς οι διαιτητές έκριναν σωστά.

Χρησιμοποιώντας πρώτα μία φάση, στην οποία ο Κλέι Τόμπσον χτυπά τον Χάρντεν πριν προσγειωθεί στο παρκέ, όπου κακώς δε σφυρίχτηκε φάουλ, ο Μπορχία ανέφερε, ότι στη συγκεκριμένη φάση, η μόνη επαφή γίνεται με τον Χάρντεν να έχει βάλει το πόδι του πάνω σε αυτό του Γκριν, ώστε να υπάρχει επαφή και να κερδίσει έξυπνα για το φάουλ.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις