Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Η εξομολόγηση του Κάτας: «Ο Ομπράντοβιτς με έκανε να κλάψω

Η εξομολόγηση του Κάτας: «Ο Ομπράντοβιτς με έκανε να κλάψω

Ο Όντετ Κάτας μίλησε στο ισραηλινό Walla -μαζί με τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Γιώργο Καλαϊτζή- και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχε η συνεργασία του στον Παναθηναϊκό με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Θυμίζουμε ότι ο Όντετ Κάτας έφτασε με τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς στην κορυφή της Euroleague το 2000. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, η συνεργασίας τους κάθε άλλο παρά εύκολη δεν ήταν.

«Στην αρχή είχα μεγάλη δυσκολία να προσαρμοστώ στη μέθοδο δουλειάς του Ομπράντοβιτς. Μου έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή. Άκουσα αργότερα ότι αυτό είχε συμβεί και σε άλλους παίκτες, όπως τον Λάκοβιτς. Ίσως επειδή είχα ένα συγκεκριμένο στάτους στη Μακάμπι φοβόταν ότι θα έπαιζα εγωιστικά και ήθελε να με δοκιμάσει. Εγώ σταρ; Είχα πάει σε μια ομάδα με τον Μποντιρόγκα, τον Ρέμπρατσα, τον Τζεντίλε, τον Αλβέρτη… Ποιος ήμουν εγώ; Ο σταρ στην ομάδα ήταν ο Ομπράντοβιτς», τόνισε ο Κάτας.

Ακολούθησε η παρέμβαση του Φραγκίσκου Αλβέρτη: «Πρέπει να παραδεχτώ πως με εξέπληξε κι εμένα. Σε πίεσε πάρα πολύ. Πίστεψέ με, όλοι πέρασαν τα ίδια. Όμως τι έγινε στο τέλος; Ήσουν ο καλύτερος παίκτης στον τελικό του 2000».

Ο νυν προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ (σ.σ. το όνομα του ενεπλάκη πριν από λίγες ημέρες με τον Παναθηναϊκό) θυμάται όταν «έσπασε» από την αφόρητη πίεση! «Θυμάμαι μια μέρα μετά την προπόνηση άρχισα να κλαίω στα αποδυτήρια. Ο Αλβέρτης, ο Μποντιρόγκα και ο Τζεντίλε ήρθαν κοντά μου και ο Φράγκι μού είπε ‘Έλα, θα μιλήσουμε στον Ομπράντοβιτς’. Ήταν η πρώτη μου χρονιά μακριά από το Ισραήλ, ένιωθα ότι με πίεζε στα όριά μου και είχα λυγίσει. Αν κάποιος υπέφερε περισσότερο από μένα εκείνη τη σεζόν ήταν ο Ιτούδης. Εκείνος μετέφραζε τα πάντα, απορροφούσε όλες τις φωνές και τις μετέφερε σε μας» ανέφερε.

Ο Αλβέρτης ξέρει καλύτερα από τον καθέναν πως αυτή η πίεση οδηγεί στην επιτυχία. «Συχνά βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Ήμουν με τον Ομπράντοβιτς 13 χρόνια και έχω δει τα πάντα. Όταν συμβαίνει κάτι, δεν καταλαβαίνεις την σημασία του πάντα εκείνη τη στιγμή. Μπορείς να θες να φτάσεις κάπου, αλλά θέλεις να φτάσεις στο 100%».

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις