Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η κίνηση του Αντετοκούνμπο σε 15χρονο που ράγισε καρδιές [vid]

Η κίνηση του Αντετοκούνμπο σε 15χρονο που ράγισε καρδιές [vid]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φρόντισε να χαρίσει την καλύτερη μέρα της ζωής του σ’ έναν 15χρονο από τα Τρίκαλα που πάσχει από απλαστική αναιμία. Η συγκινητική κίνηση του “Greek Freak” και των Μπακς.

Ο Δημήτρης Ζαμάνης, ο οποίος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια του αίματος, είχε ένα όνειρο, να γνωρίσει από κοντά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το όνειρο του έγινε πραγματικότητα, μιας κι ο 15χρονος – με τη βοήθεια του τμήματος του διεθνούς οργανισμού “Make-A-Wish”, ταξίδεψε μαζί με τη μητέρα του και τον αδερφό του από την Ελλάδα στο Μιλγουόκι και συνάντησε τον “Greek Freak”.

Ο νεαρός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και να κάνει, μάλιστα, σουτάκια μαζί του στο προπονητικό κέντρο των Μπακς. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης μαζί με την οικογένεια του παρακολούθησαν τον αγώνα των Μπακς με τους Χοκς.

Ο 15χρονος δεν έφυγε με άδεια χέρια από το Μιλγουόκι, μιας και πήρε μία φανέλα του Αντετοκούνμπο, ένα καπέλο, ένα ζευγάρι παπούτσια (προσφορά του συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο, Τζέισον Τέρι), καθώς και μία τσάντα διάφορα είδη των Μπακς.

“Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Όλοι στην Ελλάδα λατρεύουν τον Γιάννη. Παρακολουθώ όλους τους αγώνες του στο ΝΒΑ και το γεγονός ότι είδα από κοντά ένα παιχνίδι των Μπακς ήταν ό,τι πιο όμορφο μπορούσε να μου συμβεί. Θα θυμάμαι για πάντα αυτή τη μέρα”, δήλωσε ο Δημήτρης.

“Κόντευα να κλάψω, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Είμαι ενθουσιασμένη. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές με την υγεία του, αλλά ευτυχώς είναι όλο και καλύτερα. Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη και τους Μπακς. Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τον Γιάννη, είναι ο δικός μας Γιάννης”, τόνιαε η μητέρα του, Χαρούλα.

“Είναι ένα 15χρονο παιδί που περνά δύσκολα. Ήταν σημαντικό που έκανε την ευχή να με συναντήσει. Ελπίζω να του φτιάξαμε τη μέρα, να πέρασε καλά μαζί μας. Είναι καλός σουτέρ, όπως είδα. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω”, πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις