Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόμπε Μπράιαντ: Αποσύρθηκαν οι φανέλες του! Χαλασμός και συγκίνηση [pics, vid]

Κόμπε Μπράιαντ: Αποσύρθηκαν οι φανέλες του! Χαλασμός και συγκίνηση [pics, vid]

Οι Λέικερς… απογείωσαν Staples Center προς τιμήν του Κόμπε Μπράιαντ, αποσύροντας και τις δύο φανέλες του στο ημίχρονο του αγώνα με τους Ουόριορς! Αυτή με το «8» όσο και αυτή με το «24»!

«Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Μεγάλωσα βλέποντας όλους αυτούς τους μεγάλους παίκτες και τώρα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Η κληρονομιά που αφήνει κανείς είναι πολύ σημαντική, γιατί σημαίνει πως πετύχαμε όλοι μαζί κάτι σπουδαίο και το θέμα είναι πώς επηρεάζει την επόμενη γενιά», δήλωσε ο Κόμπε.

Δίπλα του βρίσκονταν η σύζυγός του, Βανέσα, οι κόρες του και οι Σακίλ Ο’ Νιλ, Ντέρεκ Φίσερ και Καρόν Μπάτλερ, καθώς και θρύλοι της ομάδας όπως οι Τζέιμς Γουόρθι και Μπάιρον Σκοτ.

«Σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως ο καλύτερος Laker όλων των εποχών και οι δυο μας ως το καλύτερο δίδυμο. Άντε και ο Μάτζικ με τον Καρίμ», είπε ο «Σακ» και πρόσθεσε: «Ο Κόμπι από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι θα γίνει ο κορυφαίος Laker και το έβλεπες αυτό από τον τρόπο που δούλευε και έπαιζε. Η συζήτηση είναι γι’ αυτόν και τον Μάτζικ, αλλά εγώ θα ψήφιζα τον Κόμπι».

Το Staples Center μετατράπηκε σε Kobeland με εκδηλώσεις και δραστηριότητες αφιερωμένες στον αγαπημένο του Μπράιαντ.

Πάντως, οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, είχαν διαφορετική άποψη για το πάρτι, που είχε στηθεί στο Staples Center προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ, πανηγυρίζοντας με 116-114 στην παράταση, απέναντι στους Λέικερς, μέσα στο Λος Αντζελες. Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε το καλάθι της νίκης ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση με double double (36 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Οι Λέικερς είχαν μια τελευταία ευκαιρία, αλλά  το κόψιμο του Ντέιβιντ Γουέστ  στον Λόνζο Μπολ, διατήρησε τα δεδομένα.

Νίκη-θρίλερ με 112-111, πέτυχαν οι Σέλτικς στην Ιντιανάπολις, με τον Τέρι Ροζίερ να κλέβει την πάσα του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και να πετυχαίνει το κάρφωμα της νίκης, κάνοντας φετινό ρεκόρ με 38 πόντους, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, οδήγησε τους Θάντερ στο 95-94 επί των Νάγκετς, με 37 πόντους του Τζίμι Μπάτλερ οι Τίμπεργουλβς κέρδισαν με 108-107 στο τέλος τους Μπλέιζερς.

Τις 14 σερί νίκες  έφτασαν οι Ρόκετς, συντρίβοντας 120-99 τους Γιούτα Τζαζ, την έκτη στη σειρά νίκη γιόρτασαν οι Σικάγο Μπουλς επικρατώντας με 117-115 των Σίξερς.

Αποτελέσματα:

Σάρλοτ-Νέα Υόρκη             109-91

Ιντιάνα-Βοστόνη              111-112

Ατλάντα-Μαϊάμι               110-104

Σικάγο-Φιλαδέλφεια           117-115

Χιούστον-Γιούτα              120-99

Μινεσότα-Πόρτλαντ            108-107

Οκλαχόμα-Ντένβερ              95-94

Ντάλας-Φοίνιξ                 91-97

Σαν Αντόνιο-Κλίπερς          109-91

Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ       114-116 (παράταση)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις