Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόμπι Μπράιαντ: Η υπόθεση βιασμού, τα ακυρωμένα συμβόλαια και το Όσκαρ!

Κόμπι Μπράιαντ: Η υπόθεση βιασμού, τα ακυρωμένα συμβόλαια και το Όσκαρ!
youtube

“Mamba out”! Ο Κόμπι Μπράιαντ κατάφερε να σοκάρει τον πλανήτη για μια ακόμα φορά… την τελευταία του. Η είδηση του θανάτου του θρύλου του ΝΒΑ έχει συγκλονίσει τους πάντες. Η καριέρα του ήταν γεμάτη “λαμπερές” στιγμές. Μια όμως ήταν αυτή που κατάφερε να βάλει μια μεγάλη “μουντζούρα” στο… βιβλίο της ζωής του.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ολοκλήρωσε το 2016 την 20ετή καριέρα του στο ΝΒΑ, κατακτώντας 5 δαχτυλίδια πρωταθλητή, 2χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και έχοντας και άλλες πολλές διακρίσεις στην προσωπική του “λαμπερή” συλλογή. Ένα περιστατικό όμως ήταν αυτό που τον έκανε να βγει μπροστά στις κάμερες και να απολογηθεί δακρυσμένος.

Ίσως η πιο πολύκροτη υπόθεση στην ιστορία του NBA. Το 2003 ο 24χρονος τότε Κόμπι Μπράιντ είδε την καριέρα του να φτάνει ένα… βήμα πριν τη διάλυση. Η 19χρονη υπάλληλος ξενοδοχείου, Κέιτλιν Φέιμπερ, τον κατηγόρησε ότι τη βίασε στη διάρκεια της παραμονής του.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και ο Κόμπι Μπράιαντ παραδέχτηκε ότι απάτησε τη σύζυγό του, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες βιασμού. Η υπόθεση έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2004, μετά την άρνηση του θύματος να καταθέσει στη δίκη. Τελικά, έγινε διακανονισμός σε αστικό δικαστήριο ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να παραμένουν άγνωστες.

Ο Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και η γυναίκα του Βανέσα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ΜΜΕ για πολλούς μήνες και τα δάκρυά τους on camera είχαν γίνει αντικείμενο σχολιασμού. Η ιστορία του βιασμού είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα συμβόλαιά του με τα McDonald’s και τη Nutella, ενώ υπήρχε κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις της φανέλας του.

Η υπόθεση αυτή… κυνήγησε τον Κόμπι Μπράιαντ μέχρι και το 2018, όταν και κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Dear Basketball” (αγαπημένο μπάσκετ).

Σήκωσε και… Όσκαρ ο Κόμπι Μπράιαντ! “Καλύτερο και απ’το πρωτάθλημα”

Πολλοί ήταν αυτοί που συγκέντρωσαν υπογραφές, προκειμένου ο “black mamba” να χάσει το όσκαρ του, λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης. “Πάρτε το Όσκαρ από τον Κόμπι Μπράιαντ, γνωστό βιαστή”, ήταν ο τίτλος της πλατφόρμας, στην οποία έμπαινε ο κόσμος για να ψηφίσει, χωρίς όμως να υπάρξει το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις