Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΛεΜπρον: Κατά του Τραμπ στην Ουάσιγκτον! Μ’ ένα μαύρο κι ένα άσπρο παπούτσι [pic]

ΛεΜπρον: Κατά του Τραμπ στην Ουάσιγκτον! Μ’ ένα μαύρο κι ένα άσπρο παπούτσι [pic]

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς χρησιμοποίησε την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον την Κυριακή για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς πάντως να αναφέρει στα λόγια του, τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εμφανίσθηκε στο γήπεδο, φορώντας ένα λευκό και ένα μαύρο παπούτσι στον αγώνα των Κλίβελαντ Καβαλίερς εναντίον των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Και τα δύο παπούτσια είχαν γραμμένη την λέξη «ΙΣΟΤΗΤΑ», ραμμένη με κεφαλαία γράμματα στο πίσω μέρος και γνώρισαν την προσοχή που προφανώς επιζητούσε.

«Προφανώς, γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε τώρα και ξέρουμε ποιος βρίσκεται στο τιμόνι εδώ», δήλωσε ο τέσσερις φορές πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι, που διεξήχθη μόλις κάτι περισσότερο από μισό χιλιόμετρο από τον Λευκό Οίκο.

«Η ισότητα είναι να κατανοήσουμε τα δικαιώματά μας, να καταλάβουμε τι αντιπροσωπεύουμε και πόσο ισχυροί είμαστε ως άνδρες, και ως γυναίκες, μαύροι ή λευκοί».

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, συχνά επικριτικός κατά του Τραμπ, υποστήριξε την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, στις προεδρικές εκλογές του 2016. Συνέχισε τις επιθέσεις του κατά του προέδρου των ΗΠΑ, στους 13 μήνες από την εκλογή, λέγοντας πως ο πρόεδρος δεν καταλαβαίνει ότι πολλά παιδιά κοιτάζουν τον ηγέτη τους, αναζητώντας καθοδήγηση και ενθάρρυνση.

Ο Τζέιμς μίλησε την Κυριακή, μετά την καταγραφή του τρίτου συνεχόμενου triple double (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ και 15 ασίστ) καθώς οι Καβαλίερς  νίκησαν τους Ουίζαρντς  με 106-99.

«Ανεξάρτητα από τη φυλή σου, αυτή είναι μια όμορφη χώρα και δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουμε ένα άτομο να υπαγορεύει, πόσο όμορφοι και πόσο ισχυροί είμαστε», πρόσθεσε.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις