Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μαίνεται ο… πόλεμος! Αγγελόπουλος: “Εξοργιστική η διαιτησία” – Περιστέρι: “Διαλέξτε ποιοι θα σφυρίξουν στο επόμενο””

Μαίνεται ο… πόλεμος! Αγγελόπουλος: “Εξοργιστική η διαιτησία” – Περιστέρι: “Διαλέξτε ποιοι θα σφυρίξουν στο επόμενο””
ΦΩΤΟ intime

Συνεχίζονται τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του αγώνα με το Περιστέρι και μετά τις νέες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλου, οι Περιστεριώτες πέρασαν στην “αντεπίθεση” ζητώντας από την ΕΟΚ στο δεύτερο ματς να αφήσει την Ένωση να διαλέξει διαιτητές/

Ένα παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Basket League έχει γίνει αφορμή για… πόλεμο από την πλευρά της ΑΕΚ κατά της διαιτησίας, αλλά και κατά της ΕΟΚ και τους προέδρου της, Γιώργου Βασιλακόπουλο.

Μετά τις νέες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλου, στον Sport24 Radio όμως, στη “μάχη” μπήκα και το Περιστέρι, υποστηρίζοντας ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει να χάνει.

Η ανακοίνωση του Περιστερίου

“Τέρμα τα αστεία. Τα παιχνίδια κερδίζονται και χάνονται μέσα στο γήπεδο.

Αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει πρώτα να μάθεις να χάνεις. Αρκετά με τη λάσπη στον ανεμιστήρα, προκειμένου η ΚΑΕ ΑΕΚ να δικαιολογήσει την ήττα της μέσα στο γήπεδο.

Παρότι δεν προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό, ως ΚΑΕ Περιστέρι winmasters επιθυμούμε στον μεταξύ μας αγώνα του δευτέρου γύρου, η ΚΑΕ ΑΕΚ να προτείνει τους τρεις διαιτητές της αρεσκείας της, όποιοι και αν είναι αυτοί, για να πέσουν οριστικά οι μάσκες και να μην υπάρχει πλέον κανένα άλλοθι.

ΥΓ1: Παρακαλούμε την ΚΕΔ να κάνει αποδεκτό το αίτημα που θα της αποστείλουμε και εγγράφως, για τον ορισμό τριών διαιτητών της αρεσκείας της ΚΑΕ ΑΕΚ στον μεταξύ μας αγώνα του δευτέρου γύρου.

ΥΓ 2: Είναι ντροπή μια μεγάλη ομάδα όπως η ΚΑΕ ΑΕΚ να μην μπορεί να αποδεχθεί μια καθαρή ήττα μέσα στο γήπεδο και ταυτόχρονα να στοχοποιεί πάλι ανθρώπους. Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτή την πρακτική στοχοποίησης καταδίκασαν πέρυσι στον ΕΣΑΚΕ απερίφραστα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ. Δάσκαλε που δίδασκες…

ΥΓ 3: Περιμένουμε από την ΚΑΕ ΑΕΚ, έστω και την ύστατη ώρα, να αποσύρει αυτή τη, λίαν επιεικώς, κατάπτυστη ένσταση και να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων”.

Οι δηλώσεις του Αγγελόπουλου που προηγήθηκαν

«Βάζουμε πάντα τα δικά μας τα λάθη. Υπάρχει μια εσωστρέφεια μετά από ήττες. Αυτό που μας εξόργισε μετά το τελευταίο παιχνίδι ήταν πως τα περισσότερα σφυρίγματα ήταν εις βάρος μας. Ήταν εξοργιστική η διαιτησία. Ξεφεύγει από το ανθρώπινο λάθος αυτό. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως ένας διαιτητής θα αποβάλει τον προπονητή μας επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον χρόνο. Έγιναν απίστευτα πράγματα. Η αποβολή έπρεπε να αναγραφεί στο φύλλο αγώνα, όμως δεν αναγράφει τίποτα. Υπήρξαν παραβάσεις του κανονισμού.

Όπως έχετε δει επενδύουμε σοβαρά στην ομάδα μας, την ιστορία μας, τη χημεία μας. Εγώ θεωρώ ότι επειδή πρέπει να προστατέψουμε την ιστορία της ομάδας και έχουμε φέρει τις τελευταίες πειτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Αφενός επειδή είναι θέμα και για εμάς και πρέπει να σεβαστούμε όσα έχουμε κάνει θα πρέπει να σεβαστεί και το ελληνικό μπάσκετ όσα έχει πετύχει η ΑΕΚ. Έχουμε πληρώσει αρκετά εκατομμύρια για το ελληνικό μπάσκετ.

Καλύτερα ήταν να το κάνουμε αυτό στην αρχή, παρά στο τέλος, για να σώσουμε την κατάσταση. Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές σε επίπεδο ΕΣΑΚΕ. Έχουμε πει πως υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία.

Εμείς από την αρχή στον ΕΣΑΚΕ είχαμε θέσει το θέμα των αλλαγών στον ΕΣΑΚΕ. Πρόταση της ΑΕΚ ήταν να έρθουν οι παρατηρητές διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ Και να υπάρχει ελεγκτής και ελεγχόμενος στην ίδια πλευρά. Η αλλαγή αυτού που ζήτησε η ΑΕΚ, που θεωρούνταν το πρώτο βήμα για συνθήκες υγιούς ανταγωνισμούς και ισονομίας απαιτεί πρωτοβουλία. Χρειάζεται νόμος για να αλλάξει και αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί κινούμαστε στα πλαίσια ενός νόμου. Προσπαθούμε να αλλάξει ο νόμος για να υπάρξουν οι αλλαγές που όλες οι ομάδες έχουν συμφωνήσει».

Για το αν το θέμα της διαιτησίας σχετίζεται με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Ο κύριος Βασιλακόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΟΚ, άρα και τα σκάγια παίρνουν και αυτόν σαν την αρχή του μπάσκετ. Μπορεί και ο ίδιος να μην έχει απευθείας ανάμειξη με την διαιτησία. Η ΕΟΚ είναι ένας φορέας που χρηματοδοτείται από την πολιτεία, αλλά και τις ομάδες. Διαχειρίζεται τα λεφτά του λαού. Ο άνθρωπος που είναι η αρχή έχει σχέση».

Για το αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ: «Στη διαδικασία που μια ομάδα έχει 8-9 νέους παίκτες και νέο προπονητή και νέα φιλοσοφία θέλει χρόνο για να αφομοιωθεί. Είμαστε ακόμα στον πρώτο μήνα, τα πόδια είναι βαριά, ο εγκέφαλος έχει πάρει πολλές πληροφορίες. Απουσιάζει ο ρυθμός ακόμα. Είναι θέμα χρόνο, μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια θα δημιουργηθούν οι αυτοματισμοί που έχει σχεδιάσει ο προπονητής και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παρουσιάσει η ομάδα αυτό που θέλει. Δεν έχουμε ένα κουμπί που θα το πατήσουμε και θα τρέξει η παραγωγή. Έχουμε νέο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες. Θέλουμε χρόνο».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Δεν έχουμε συζητήσει καμία πιθανότητα αλλαγής με τον προπονητή σε αυτό το διάστημα».

Για την Ευρώπη: «Κάθε χρόνο, όπως ξέρετε, οι ομάδες χτίζουν τα ρόστερ τους με βάση τις ευρωπαϊκές συμμετοχές. Εμείς χτίζουμε το ρόστερ με βάση την συμμετοχή μας στο BCL. Ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο Final Four. Είμαστε η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στη διοργάνωση και 2η στο ranking. Αν μπορέσουμε να δέσουμε τα νέα υλικά με τη φιλοσοφία του προπονητή θα καταφέρουμε να βρεθούμε στο Final Four».

Για τα εισιτήρια: «Ακουμπάτε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την παρουσία του κόσμου μας. Το μπασκετικό κοινό της ΑΕΚ χτίζεται χρόνο με το χρόνο. Όταν ξεκινάει μια νέα προσπάθεια θες τον κόσμο από την αρχή μαζί σου. Προπονητής, παίκτες, κόσμος πρέπει να είναι μαζί στη νέα προσπάθεια. Περιμένουμε και ευελπιστούμε πως ο κόσμος θα συσπειρωθεί και θα έρθει πιο κοντά. Μεγάλο brand θεωρείσαι όταν παίζεις σε μεγάλο γήπεδο με κόσμο.

Αντέχουμε. Το οικονομικό έχουμε αποδείξει ότι το αντέχουμε. Το αγωνιστικό μας προβληματίζει περισσότερο. Και οι ίδιοι οι παίκτες όταν αγωνίζονται σε παγωμένο γήπεδο με 500 άτομα δημιουργεί ντεζαβαντάζ. Το εντυπωσιακό είναι πως όταν πάμε στο εξωτερικό τα περισσότερα παιχνίδια είναι σολντ αουτ. Γεμίζουν οι αρένες με αντίπαλο την ΑΕΚ. Αυτό που εισπράττουμε στο εξωτερικό δεν το εισπράττουμε στο εσωτερικό».

Για το θέμα του γηπέδου: «Σε ένα γήπεδο μικρότερης χωρητικότητας που θα παρέχουμε και άλλες παροχές διασκέδασης και σε μια τοπική κοινωνία υπάρχουν πολλοί οπαδοί μας, θεωρώ ότι θα είναι το σημείο που θα γυρίσει η κατάσταση και θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Βρισκόμαστε σε γραφειοκρατία. Είμαστε στα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής από την ΕΤΑΔ και από εκεί προς το ΣΕΦ. Έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Κυβέρνηση. Περιμένουμε να τελειώσουν τα γραφειοκρατικά θέματα για να προχωρήσουμε. Αυτές οι διαδικασίες δεν νομίζω ότι θα πάρουν περισσότερο 10-15 μέρες. Από την μεριά μας έχουμε κάνει ό,τι πρέπει σε επίπεδο μελετών και θα πρέπει να μετατρέψουμε μια Ολυμπιακή Εγκατάσταση σε γήπεδο μπάσκετ. Μόλις τελειώσουν τα γραφειοκρατικά θέματα θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις