Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία χωρίς… μαγεία! Βαθμό με τσαμπουκά η Ελβετία

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία χωρίς… μαγεία! Βαθμό με τσαμπουκά η Ελβετία

Οι φίλοι της Βραζιλίας περίμεναν να δουν με ανυπομονησία την ομάδα τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η “σελεσάο” όμως τους… έκοψε τη χαρά, αφού εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων! Ο Νεϊμάρ και οι συμπαίκτες του παρουσίασαν ένα μέτριο πρόσωπο, αυτοί της Ελβετίας “έτρωγαν σίδερα”, πάλεψαν μέχρι τέλους και το 1-1 θα πρέπει να θεωρείται ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Γκολάρα ο Κοουτίνιο, ισοφάρισε ο Ζούμπερ.

Η “σάμπα” φαίνεται πως αγνοείται από αυτή τη Βραζιλία. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από το 1-1 που έφερε η “σελεσάο” με την Ελβετία, στον πρώτο της αγώνα στο Μουντιάλ 2018.

Η Βραζιλία είχε μεγάλα διαστήματα που ήταν άνευρη, η Ελβετία είχε μεγάλη μαχητικότητα, έκανε πολλά φάουλ και κατάφερε να επιστρέψει από το 1-0 του Κουτίνιο και να πάρει το βαθμό. Πλέον, επικεφαλής του συγκεκριμένου ομίλου είναι η Σερβία, που επικράτησε νωρίτερα της Κόστα Ρίκα με σκορ 1-0. Άξιο αναφοράς, πως  η Βραζιλία έμεινε χωρίς νίκη σε πρεμιέρα από το 1978.

Οι δυο ομάδες είχαν ένα πολύ νευρικό ξεκίνημα. Βραζιλία και Ελβετία έδειξαν ισοδύναμες, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Σιγά σιγά όμως, η “σελεσάο” έδειξε να ανεβάζει… στροφές και στο 12′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Νεϊμάρ έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, ο Παουλίνιο έπιασε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Το… σόου της Βραζιλίας ξεκίνησε στο 20′. Ο Κοουτίνιο δέχθηκε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά,έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ σήμα και με τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 1-0. “Άγαλμα” ο Σόμερ!

https://twitter.com/HargraveGlobal/status/1008414219560075266

Ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά μετά το γκολ του επιθετικού της Μπαρτσελόνα. Η Βραζιλία.. κατέβασε ταχύτητα και άφησε την μπάλα στους Ελβετούς, που έδειξαν ανίκανοι να απειλήσουν. Η τελευταία ευκαιρία -και μοναδική μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους- χάθηκε στο 45′, με την κεφαλιά του Σίλβα να περνά για λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Ελβετία. Στο 49′ ο Σακίρι εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Ζούμπερ πήδηξε ολομόναχος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Μπέκερ για το 1-1.

https://twitter.com/armin_vehs/status/1008427525985460224

Η Βραζιλία ανέλαβε τα ηνία του αγώνα αλλά η υπεροχή της δεν ήταν τόσο πιεστική, ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση την αντίπαλη άμυνα. Η Ελβετία μάρκαρε πολύ καλά τα ατού της “σελεσάο” και φυσικά τον Νεϊμάρ. Μην έχοντας τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις στην ελβετική περιοχή, οι Βραζιλιάνοι κατέφευγαν σε μακρινά σουτ που δεν προκαλούσαν την παραμικρή ανησυχία στον Σόμερ.

Στο 90′ ο πορτιέρε των Ελβετών έπιασε τη δυνατή κεφαλιά του Φιρμίνιο, στο επόμενο λεπτό ο Μιράντα έπιασε ένα κοντινό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και δεν πήρε πορεία προς τα δίχτυα, ενώ στην τελευταία φάση του ματς (90+6′) ο Σαρ έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Αγκούστο.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις