Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Αυτά θα κάνουν οι Καταλανοί για… χάρη του Πουτζδεμόν!

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Αυτά θα κάνουν οι Καταλανοί για… χάρη του Πουτζδεμόν!
ΦΩΤΟ euroleague

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται απόψε (22:00) τον Ολυμπιακό, για την 5η αγωνιστική της Euroleague, με τους φίλους των “μπλαουγκράνα” να ετοιμάζονται να στείλουν το δικό τους μήνυμα διαμαρτυρίας, έπειτα από τη φυλάκιση εννέα μελών της Κυβέρνησης της Καταλονίας.

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα θα στείλουν το πολιτικό τους μήνυμα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι οργανωμένοι των “μπλαουγκράνα” θα διαμαρτυθούν για τους πολιτικούς κρατούμενους κι όχι μόνο.

Όπως ενημέρωσαν μέσω του λογαριασμού τους στο twitter, μετά το τζάμπολ του αγώνα με τους Πειραιώτες δεν θα ακουστεί το παραμικρό για τα επόμενα πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα πεντάλεπτο, στο οποίο θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τελευταία γεγονότα. Θα σηκωθεί, μάλιστα, πανό που θα αναγράφει “Καλώς ήλθατε στη Δημοκρατία της Καταλονίας”. Το πανό αυτό θα υπάρχει σ’ όλους τους εντός έδρας αγώνες της στην Euroleague.

Γι’ αυτό αντιδρούν οι Καταλανοί

Την προφυλάκιση των πρώην υπουργών, της διαλυμένης πλέον τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας , διέταξε το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας, ενώ εκκρεμεί και πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και για τον Κάρλες Πουτζδεμόν.

Ο Πουτζδεμόν εγκατέλειψε την Ισπανία πριν ημέρες και επανεμφανίστηκε στις Βρυξέλες την Δευτέρα, την ίδια δηλαδή ημέρα που η Εισαγγελία ανακοίνωσε πως ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν 13 ακόμη πρώην υπουργούς εκ των οποίων οι 4 δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κάλεσε τους 14 κατηγορούμενους να λογοδοτήσουν, αλλά από αυτούς, μόνο εννέα εμφανίστηκαν στην ακρόαση της Πέμπτης.

Στον ένατο από τους πρώην υπουργούς που εμφανίστηκαν, το δικαστήριο επέβαλε εγγύηση 50.000 ευρώ.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις