Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Για την… υπέρβαση στη Βαρκελώνη

Ολυμπιακός
Intime.gr

Πολύ δύσκολο… έργο! Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας μια από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής Euroleague. Χωρίς Μιλουτίνοφ κόντρα στην Μπαρτσελόνα (22:00, NewsIt.gr, Novasports2).

Ολοκληρώνονται σήμερα οι Ελληνο-ισπανικές μάχες αυτής της εβδομάδας της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ρεάλ, κάτι όμως που θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός στην έδρα της Μπαρτσελόνα, σε ματς για την 16η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι “ερυθρόλευκοι” χρειάζονται τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη, ωστόσο έχουν δύσκολο έργο κόντρα στους “μπλαουγκράνα” που… στρογγυλοκάθονται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές.

https://twitter.com/olympiacosbc/status/1210469812469731329

Οι Καταλανοί βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς, μετά την εντός έδρας ήττα τους από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετρούν τέσσερις σερί νίκες, την ώρα που οι Πειραιώτες έχουν τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους, με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 6-9, αλλά το έργο του κόντρα στην Μπαρτσελόνα έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού θα αγωνιστεί στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” χωρίς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ, ο Ιταλός Καρμέλο Πατέρνικο και ο Πολωνός Τόμας Τραβίτσκι.

Η… παράδοση και ο Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε τη Μπαρτσελόνα για 31η φορά στην ιστορία του σε επίπεδου κυπέλλου πρωταθλητριών και Euroleague. Οι “μπλαουγκράνα” έχουν το… πάνω χέρι, αφού προηγούνται με 18-12 νίκες. Στη Βαρκελώνη, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τρεις νίκες και έντεκα ήττες. Τα δύο «διπλά» τους όμως έχουν γίνει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει την ευκαιρία να «γράψει ιστορία» σε αυτό το παιχνίδι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει πετύχει 4.141 πόντους στην καριέρα του στη Euroleague, βρίσκεται μόλις 11 πίσω από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152), ο οποίος αποχώρησε πέρυσι από την ενεργό δράση, έχοντας αγωνιστεί (σχεδόν) σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Ζενίτ – Ερυθρός Αστέρας 19:00

Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 19:45

Μπάγερν – Ζάλγκιρις 21:30

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 22:00

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις