Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Εκτός έδρας τον… βομβαρδίζουν όλοι! – videos

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Εκτός έδρας τον… βομβαρδίζουν όλοι! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ακόμη και η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης στα τρίποντα, “βομβάρδισε” τον Παναθηναϊκό στην έδρα της και με πάνω από 60% έξω από τη γραμμή, λύγισε και τον Λάνγκφορντ στην κορυφαία εμφάνισή του με τη φανέλα του Τριφυλλιού, για το τελικό 86-77.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός ανά διαστήματα κόντρα στη Μπασκόνια και με τον Καλάθη σε αρνητική βραδιά, δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να εμφανιστεί ανταγωνιστικός σε σημαντικό εκτός έδρας ματς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Παππάς και Βουγιούκας ήταν οι μόνοι που το “πάλεψαν” στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λάνγκφορντ να προσπαθεί με προσωπικό σόου στο τέλος, να κάνει μια επική ανατροπή, η οποία έμεινε στη… μέση, χάρη σε ένα χαμένο δικό του τρίποντο και ένα εύστοχο του Τζάνινγκ, που ήταν ο κορυφαίος για τους Βάσκους.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε για μία ακόμη φορά με προβλήματα στην επίθεση, ενώ στην άμυνα, ούτε ο Μήτογλου, ούτε ο Τόμας κατάφεραν να σταματήσουν τον Σενγκέλια, ο οποίος είχε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο και έκλεισε με το χαρακτηριστικό σκορ 20-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι “πράσινοι” βελτίωσαν την εικόνα τους χάρη σε δύο παίκτες. Παππάς και Βουγιούκας ήταν εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ και έφεραν την ομάδα τους μία “ανάσα” από την ισοφάριση, με το 31-30 στα 4′ και 17” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Κάπου εκεί όμως, η Μπασκόνια “ξεκόλλησε” στην επίθεση και με τον Τζάνινγκ να βρίσκει ρυθμό, έκανε νέο σερί 13-2, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 44-32.

https://twitter.com/paobcgr/status/1066063003152461824

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι δυνατά και έριξε τη διαφορά στο -7, χάνοντας ευκαιρίες και για περαιτέρω μείωση, όμως μετά από ένα τρίποντο του Γκρέιτζερ “κατέρρευσε” και δεχόμενος 28 πόντους σε αυτό το διάστημα, βρέθηκε να χάνει με 73-55 στο 30′.

Κι όμως, ο Λάνγκφορντ δεν τα παράτησε και με μία απίστευτη εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε πάνω του την ομάδα και μείωσε ακόμη και στο -6 με 2,5 λεπτά να μένουν για τη λήξη. Ένα χαμένο τρίποντο από τον ίδιο όμως, σε αυτό το σημείο, δεν επέτρεψε να γίνει η ολοκληρωτική ανατροπή για τους “πράσινους”, η οποίοι δεν βρήκαν βοήθεια από κανέναν άλλο παίκτη στην επίθεση, στο τέλος.

Το τελικό 86-77 έφερε μία ακόμη εκτός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπεσε πλέον στο 5-4 στην κατάταξη, δείχνοντας ξεκάθαρο πρόβλημα μακριά από το ΟΑΚΑ και φέτος. Νίκη μετά από τρεις ήττες για τη Μπασκόνια, που ανέβηκε στο 3-6.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77

Τα στατιστικά των παικτών

Μπασκόνια (Περάσοβιτς): Βιλντόζα 10 (2), Φόιγκτμαν 7, Χουέρτας 4, Τζάνινγκ 12 (3), Ντιόπ, Γκρέιντζερ 11 (3), Πουαριέ 10 (9ριμπ.), Σενγκέλια 16 (1), Γκαρίνο, Σιλντς 4, Χίλιαρντ 12 (1).

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πασκουάλ): Τόμας 3 (1), Λάνγκφορντ 33 (2), Λάσμε 6 (1), Παπαπέτρου, Παππάς 16 (2), Γκιστ 2, Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 2, Καλάθης 5 (1), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις