Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπερτομέου για Παύλο Γιαννακόπουλο: “Έχασα έναν φίλο”

Μπερτομέου για Παύλο Γιαννακόπουλο: “Έχασα έναν φίλο”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Παύλο Γιαννακόπουλου. “Γίγαντα του αθλήματος” χαρακτήρισε τον εμβληματικό παράγοντα του Παναθηναϊκού η Euroleague.

H Euroleague εκθείασε την προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μπάσκετ της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε ότι έχασε έναν φίλο.

Η ανακοίνωση της Euroleague

“Η EuroLeague Basketball σκύβει το κεφάλι της μαθαίνοντας τον χαμό του παράγοντα του Παναθηναϊκού Παύλου Γιαννακόπουλου. Ένας γίγαντας του αθλήματός μας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Θανάση Γιαννακόπουλο, ήταν ο διαχειριστής του Παναθηναϊκού για ένα τέταρτο του αιώνα από το 1987 μέχρι το 2012. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε ως πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ όλη αυτή την περίοδο, είτε μόνος, είτε μαζί με τον Θανάση, μέχρι που ανέλαβε ο γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, το 2012.

Με τον Παύλο στο τιμόνι, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε έξι τρόπαια EuroLeague, το διηπειρωτικό του 1996, 13 τίτλους ελληνικού πρωταθλήματος και 9 Κύπελλα Ελλάδας. Η αφοσίωσή του στους παίκτες και τους προπονητές και η δέσμευση για το μεγαλείο καθιέρωσαν τον Παναθηναϊκό ως σύλλογο για τον οποίον έπαιξαν μεγάλοι παίκτες από ολόκληρη την Ευρώπη. Η αριστεία την EuroLeague Basketball το 2011, όταν ο ίδιος και ο Θανάσης αναδείχθηκαν από κοινού νικητές του βραβείου «Παράγοντας της χρονιάς» για την σεζόν 2010-2011.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μπάσκετ της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήριά του στον γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτριο Γιαννακόπουλο, τον αδελφό του Θανάση Γιαννακόπουλο και την οικογένεια του Παναθηναϊκού: “Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά για μένα, γιατί με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου έχασα επίσης έναν φίλο. Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν η κινητήρια δύναμη στην οικοδόμηση του Παναθηναϊκού στην αθλητική αυτοκρατορία που είναι σήμερα.

Η παθιασμένη και σταθερή υποστήριξη του συλλόγου τους, έκανε τον Παναθηναϊκό μοντέλο που οι υπόλοιπες ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη προσπαθούσαν να φτάσουν. Ο Παύλος έφερε τόσο το όραμα, όσο και τον ρεαλισμό στις αποφάσεις που έλαβε και βοήθησε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει πολλά βήματα μπροστά τις δεκαετίες της παρουσίας του. Ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ, ο Παύλος αφήνει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά επιτυχίας και θα λείψει πολύ”.

Η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό δεν είχε όρια και η επιθυμία του να δει τον σύλλογο μεταξύ των καλύτερων στο μπάσκετ τον οδήγησε να πάρει αστέρια παγκόσμιας κλάσης από όλο τον κόσμο, όπως οι Αμερικανοί Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ, οι Ευρωπαίοι θρύλοι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ντίνο Ράτζα και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και οι καλύτεροι του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που πρωταγωνίστησαν όλοι στους “πράσινους” σε διάφορα στάδια.

Ακόμη κι όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος παραιτήθηκε από πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έριξε μια γιγαντιαία σκιά και παρέμεινε σημαντική επιρροή τόσο στο σύλλογο όσο και στους οπαδούς. Όλοι όσοι βρίσκονται στην EuroLeague Basketball και οι συμμετέχοντες μας συλλόγοι τον χαιρετίζουν για τελευταία φορά για τις πολυάριθμες συμβολές του στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό γενικότερα και στο μπάσκετ ειδικότερα. Η μνήμη του να είναι ευλογία για την οικογένειά του”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις