Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

NBA draft: Νο 1 ο Γουίλιαμσον! Δάκρυα και εκπλήξεις από ανταλλαγές – videos

NBA draft: Νο 1 ο Γουίλιαμσον! Δάκρυα και εκπλήξεις από ανταλλαγές – videos
Reuters

Η νέα… φουρνιά στο ΝΒΑ είναι εδώ! Ο Ζάιον Γουίλιαμσον ήταν το πρόσωπο της βραδιάς των draft, με τους Πέλικανς να τον κάνουν δικό τους – Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Δείτε τις επιλογές που έγιναν.

Όλο το ΝΒΑ έστρεψε τα βλέμματα του στο Μπρούκλιν, εκεί όπου είχαμε τη διαδικασία του draft του 2019. Όπως αναμενόταν, οι Πέλικανς επέλεξαν στο νούμερο ένα τον Ζάιον Γουίλιαμσον. Ο φόργουορντ του Duke εντυπωσίασε στην παρθενική του σεζόν στο NCAA και μετακομίζει στη Νέα Ορλεάνη.

Να σημειωθεί πως όταν ο Γουίλιαμσον εμφανίστηκε συγκινημένος στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα. Αναφερόμενος στη μητέρα του, ο Ζάιον δάκρυσε και στη συνέχεια έκλαψε με λυγμούς.

Οι Γκρίζλις επέλεξαν στο «2» τον γκαρντ Τζα Μόραντ, ενώ την πρώτη τριάδα του draft συμπλήρωσε ο Καναδός φόργουορντ Αρ Τζέι Μπάρετ (και αυτός από το Duke), που έγινε επιλογή από τους Νικς. Το Νο 3 του draft… λύγισε, κάνοντας δηλώσεις στην κάμερα, με τον πατέρα του στο πλάι του.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας, οι Χοκς απέκτησαν από τους Πέλικανς την 4η επιλογή και έκαναν δικό τους τον φόργουορντ ΝτιΆντρε Χάντερ δίνοντας σαν αντάλλαγμα το νούμερο 8 (τον σέντερ Τζάκσον Χέιζ), το νούμερο 17 (τον γκαρντ Νίκεϊλ Αλεξάντερ-Γουόκερ) και το νούμερο 35. Στην Ατλάντα μετακόμισαν οι Σόλομον Χιλ, το νούμερο «57» και μια μελλοντική επιλογή δευτέρου γύρου.

Οι Τίμπεργουλβς επέλεξαν στο «6» τον γκαρντ Τζάρετ Κάλβερ δίνοντας σαν αντάλλαγμα τον Ντάριο Σάριτς και το νούμερο 11, στο οποίο οι Σανς πήραν τον φόργουορντ Κάμερον Τζόνσον. Η ομάδα του Φίνιξ απέκτησε το νούμερο 24 και τον Άρον Μπέινς από τους Σέλτικς.

Ο Ιάπωνας πάουερ φόργουορντ Ρούι Χατσιμούρα ήταν ο πρώτος μη Αμερικανός στο ντραφτ και τον επέλεξαν οι Γουίζαρντς στο «9».

https://twitter.com/NBA/status/1141883169479811072

Πρώτος Ευρωπαίος ήταν ο Γάλλος φόργουορντ Σεκού Ντουμπουγιά της Λιμόζ που πήγε στους Πίστονς. 60η και τελευταία επιλογή ήταν ο Βάνια Μαρίνκοβιτ της Παρτίζαν που αρέσει στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος γκαρντ φόργουορντ επελέγη από τους Κινγκς.

https://twitter.com/NBA/status/1141925818165334016

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις