Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

NBA: Ο Αντετοκούνμπο 6ος στην ψηφοφορία για τον MVP!

NBA: Ο Αντετοκούνμπο 6ος στην ψηφοφορία για τον MVP!
facebook.com/milwaukeebucks

Την περασμένη χρονιά πήρε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη στο NBA Τώρα όμως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε έκτος σε ψήφους στην διαδικασία ανάδειξης MVP της σεζόν στο ΝΒΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Μιλγουόκι Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε έκτος σε  ψήφους στην διαδικασία ανάδειξης MVP της σεζόν στο ΝΒΑ. Ο Ελληνας σούπερ σταρ, που είχε μέσο όρο 26,9 πόντους και 10 ριμπαόυντ ανά παιχνίδι, συγκέντρωσε 75 βαθμούς.

Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ, αναδείχθηκε όπως αναμενόταν ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς, συγκεντρώνοντας 965 βαθμούς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο «μούσιας» παίρνει το σχετικό βραβείο και η τρίτη στην ιστορία της ομάδας του Χιούστον , μετά τον Μόουζες Μαλόουν (1979,1982) και Χακίμ Ολάοζουν (12984).

Ο MVP αναδεικνύεται  από ένα πάνελ δημοσιογράφων και αναλυτών από τις ΗΠΑ και  Καναδά και όχι τους φιλάθλους, παίκτες ή  προπονητές.

Ο ηγέτης των Ρόκετς, ξεπέρασε σε προτιμήσεις τους Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς-738 βαθμοί) και Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς-445 βαθμοί), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν, ο Ντέμιαν Λίλαρντ των Μπλέιζερς (207) και ο περσινός νικητής Ράσελ Ουέστμπρουκ των Οκλαχόμα Θάντερ (76).

Ο Χάρντεν οδήγησε τους Ρόκετς στο καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου με 65 νίκες, ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά με 4-3 στη σειρά των αγώνων από τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Άξιο αναφοράς, πως ο Χάρντεν ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο του μαζί με μητέρα του, την οποία ευχαρίστησε λέγοντας:. «Είναι η ραχοκοκαλιά μου», ανέφερε.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις