Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νικητής ο Παναθηναϊκός του… Παύλου! “Πράσινο” τρόπαιο με αποθέωση για Γιαννακόπουλο [pics]

Νικητής ο Παναθηναϊκός του… Παύλου! “Πράσινο” τρόπαιο με αποθέωση για Γιαννακόπουλο [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας μετά τη Χίμκι και της Φενέρμπαχτσε με 85-80. Κορυφαίοι για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, οι Παπαπέτρου και Ντεσόν Τόμας, σε ένα ματς που ξεχώρισε και πάλι, η αποθέωση για τον εμβληματικό ηγέτη της “πράσινης” ΚΑΕ.

Σε ένα “σκληρό” ματς επιπέδου Euroleague, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε “πάλεψαν” για τη νίκη και το πρώτο τρόπαιο στο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, με τους “πράσινους” να αναδεικνύονται τελικά νικητές στον τελικό με σκορ 85-80.

Παρά τη μέτρια εικόνα του Νικ Καλάθη, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με πλουραλισμό στην επίθεση με 5 παίκτες “διψήφιους”, κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο προς τιμήν του κορυφαίου διοικητικού ηγέτη του Τριφυλλιού.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 5άδα τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λάσμε, όμως μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ήδη αλλάξει και τους πέντε παίκτες του. Το σκορ σε αυτό το διάστημα πήγαινε καλάθι-καλάθι, μέχρι δύο συνεχόμενα τρίποντα από Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους να φέρουν το ματς στο 22-15 στο 10′.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Φενέρμπαχτσε μείωσε κατευθείαν σε 24-21, κάνοντας έξαλλο τον προπονητή του Τριφυλλιού, που κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι Τούρκοι συνέχισαν όμως στον ίδιο ρυθμό και με μεγάλη ευστοχία από τα 6,75, πέρασαν και μπροστά στο σκορ με 29-32. Μια “αφύπνιση” του Καλάθη όμως, με ένα τρίποντο και δύο ασίστ για τον Έλληνα γκαρντ, επανέφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, για να “κλείσει” τελικά το ημίχρονο στο 42-41, με γκολ φάουλ του Κάλινιτς και άστοχο “buzzer beater” σουτ από τον Παπαπέτρου.

Το τρίτο δεκάλεπτο έφερε τις ομάδες “χέρι-χέρι” μέχρι και τρία λεπτά πριν τη λήξη. Σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει σκορ σε κάθε επίθεση, με τον Παππά να βάζει δύο τρίποντα και τον Λεκαβίτσιους να σκοράρει ακόμη και από… το κέντρο του γηπέδου για το 68-62 στο 30′.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τελευταίο δεκάλεπτο, δείχνοντας περισσότερη ενέργεια από τους αντιπάλους τους και έτσι, παρά την μέτρια εικόνα του Καλάθη και τη δυσκολία στην αντιμετώπιση του Λοβέρν στην άμυνα, πήραν τη νίκη με 85-80.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-41, 68-62, 85-80

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Fenerbahçe Erkek Basketbol 85-80#GiaTonPavloGiannakopoulo #GreenCentury

Gepostet von Panathinaikos BC am Freitag, 28. September 2018

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Τόμας 11, Λάνγκφορντ 5, Λάσμε 10, Παπαπέτρου 11, Παππάς 12, Γκιστ 2, Λεκαβίτσιους 6, Λοτζέσκι 13, Καλάθης 8, Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 4.

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μέλι 7, Μαχμούτογλου 2, Ένις 9, Κάλινιτς 7, Σλούκας 15, Γκούντουριτς 4, Γκιουλέρ, Ντίξον 10, Ντουβερίογλου 7, Ντατόμε 4, Λοβέρν 15.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις