Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΝΒΑ: Πρωταθλητές στο Χιούστον! Γουόριορς – Καβαλίερς και πάλι [vid]

Γουοριορσ - Κάρι
ΦΩΤΟ reuters

Οι Γούοριορς άλωσαν το Χιούστον στον έβδομο τελικό της Δύσης, επικρατώντας των Ρόκετς με 101-92. Οι πρωταθλητές έκαναν το 4-3 στη σειρά και πήραν την πρόκριση για τους τελικούς του NBA, όπου θα συναντήσουν και φέτος τους Καβαλίερς.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα υπερασπισθούν τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ, καθώς στον 7ο τελικό για την δυτική περιφέρεια, επικράτησαν 101-92 των Χιούστον Ρόκετς και έκαναν το 4-3 στις νίκες.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κέβιν Ντουράντ που τελείωσε τον αγώνα με 34 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, σε 44 λεπτά συμμετοχής. Εξαιρετικός και ο Στεφ Κάρι που σημείωσε 27 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και μάζεψε εννέα ριμπάουντ, ενώ ουσιαστική ήταν η βοήθεια των Κλέϊ Τόμπσον (19π.) και Ντρέϊμοντ Γκριν (10π, 13ρ.).

Το στοιχείο που καθόρισε τον νικητή, ήταν η …εκνευριστική αστοχία των Ρόκετς από τα 7.25μ, καθώς τελείωσαν τον αγώνα με το άκρως απογοητευτικό ποσοστό του 15,9%, ευστοχώντας σε μόλις επτά από τις 44 προσπάθειες για τρίποντο!

Χωρίς τον τραυματία Κρις Πολ, η ομάδα του Χιούστον, στηρίχθηκε στον Τζέιμς Χάρντεν που σημείωσε 32 πόντους, αλλά μόλις 2 στα 13 τρίποντα.

Ετσι, για τέταρτη συνεχή χρονιά στο ΝΒΑ, τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεκδικήσουν οι Γουόριορς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς, με την σειρά των τελικών ν΄ αρχίζει τα ξημερώματα της προσεχούς Παρασκευής.. Ο τίτλος κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Τα highlights του Ρόκετς – Γουόριορς

https://www.youtube.com/watch?v=nA3vdCQiCMY

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις