Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Αϊζέια Τόμας απάντησε στον Μάικλ Τζόρνταν – «Επίθεση» σε… λάθος twitter

Ο Αϊζέια Τόμας απάντησε στον Μάικλ Τζόρνταν – «Επίθεση» σε… λάθος twitter

Η κόντρα των Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν με τους Πίστονς του Αϊζέια Τόμας ήταν ένα από τα σημεία που συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, στα νέα επεισόδια του ντοκιμαντέρ «The Last Dance». Ο «θρύλος» των «bad boys» του Ντιτρόιτ τοποθετήθηκε στις ατάκες του «M.J». Παίκτης του ΝΒΑ δέχθηκε «επίθεση» στο twitter του λόγω… συνωνυμίας.

Η απόφαση των Πίστονς να φύγουν επιδεικτικά από το γήπεδο πριν το τέλος του τέταρτου τελικού της Ανατολής με τους Μπουλς το 1991, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο λόγω του «The Last Dance».

Το ντοκιμαντέρ έχει καταφέρει να προκαλέσει πολύ… θόρυβο, ειδικά μετά και τις ατάκες του Μάικλ Τζόρνταν για τον Αϊζέια Τόμας.

Ο θρυλικός γκαρντ των “Bad Boys” μίλησε για την περίφημη απόφαση της ομάδας του (δεν έδωσαν τα χέρια στους αντιπάλους), μετά από την “σκούπα” των “Ταύρων” (4-0), αλλά και για την αντίδραση που είχε ο Τζόρνταν στο ντοκιμαντέρ.

“Ο ανταγωνισμός στον αθλητισμό είναι καλός, αυτό είναι που αγαπούμε. Αλλά μένει μέσα στις τέσσερις γραμμές, εξαφανίζεται όταν τελειώνει ο αγώνας. Ο Μάικλ Τζόρνταν είπε κάτι που είναι ενδιαφέρον ότι στο πέρασμα των ετών μπορεί να είχε διαφορετική άποψη. Λογικό” ανέφερε αρχικά ο Τόμας στο ESPN.

Και συνέχισε: “Εκείνη την στιγμή που είχαμε χάσει, θυμηθείτε ότι ήμασταν οι πρωταθλητές, που κατεβαίναμε από τον θρόνο κι εκείνοι ανέβαιναν. Τα συναισθήματα όλων είναι διαφορετικά σε εκείνο το σημείο. Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύω πως άμα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε διαφορετική απόφαση, θα το κάναμε. Τα κάναμε όλα σωστά; Όχι. Τα έκαναν εκείνοι όλα σωστά; Όχι. Αλλά αυτό είναι και τέλος. Περπατήσαμε και δεν δώσαμε τα χέρια. Ήταν πολλά ακόμη που γίνονταν γύρω από αυτή την κατάσταση.

Μιλάω εξ ονόματος της πόλης και της ομάδας του Ντιτρόιτ για εκείνη την περίοδο. Ο αρχηγός αυτό κάνει σε πρώτη φάση, κι εν συνεχεία μιλάει για τον ίδιο. Ο Μάικλ Τζόρνταν είπε τότε ότι ήμασταν κακοί πρωταθλητές και κακοί για το άθλημα. Αυτό δεν αντιπροσώπευε εμάς, ούτε την πόλη. Όταν έκανε αυτά τα σχόλια, ότι δεν αξίζαμε τα δύο πρωταθλήματα και ότι η πόλη δεν άξιζε την αναγνώριση του κόσμου, δεν ήταν κάτι ευχάριστο για κανέναν.

Εμείς, λειτουργούσαμε πάντα ως ένα. Σαν στρατιώτες. Αυτό κάναμε. Όταν λοιπόν ο Μπιλ Λαϊμπίρ, ως υπαρχηγός, είπε ότι αυτός ο τρόπος (να μην δώσουν τα χέρια) θα ήταν η απάντησή μας σε όλα αυτά τα υποτιμητικά και άσχημα σχόλια για εμάς, συναισθηματικά και πνευματικά το καταλαβαίναμε. Μας πονούσαν όλα αυτά που ειπώθηκαν για εμάς. Το να λέει ο Φιλ Τζάκσον κάτι για το πώς πρέπει να είναι οι πρωταθλητές, το καταλαβαίνω. Αλλά να το λέει ο Μάικλ Τζόρνταν, που τότε δεν είχε γίνει ακόμη πρωταθλητής, δεν είχε κερδίσει, και να κάνει τέτοιες κρίσεις για την ομάδα και εμάς προσωπικά, οδήγησε σε μια τέτοια απόφαση”.

 

Την ίδια στιγμή, κάποιοι θαυμαστές του Μάικλ Τζόρνταν, θέλησαν να τα… χώσουν στον Αϊζέια Τόμας μέσω twitter, αλλά έκαναν ένα σημαντικό λάθος, αφού έκαναν «ντου» στο λογαριασμό του συνονόματου του παίκτη του ΝΒΑ, που αυτή τη στιγμή είναι free agent.

Ο Αϊζέια Τόμας (έχει αγωνιστεί σε Σέλτικς, Καβαλίερς, Κινγκς και πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τους Γουίζαρντς) έφτασε στο σημείο να δηλώσει: «Μου γράψουν άσχημα πράγματα στο twitter γιατί νομίζουν ότι ήθελα να κάνω κακό στον Τζόρνταν». Για την… ιστορία, οι δύο Τόμας δεν έχουν συγγενική σχέση.

https://www.instagram.com/p/B_ffxM5pEp5/?utm_source=ig_embed

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις