Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ο Κολοσσός “βύθισε” τον Άρη σε ματς… θρίλερ – “Ανάσα” για ΠΑΟΚ – “Μέγας” Ιωνικός

Ο Κολοσσός “βύθισε” τον Άρη σε ματς… θρίλερ – “Ανάσα” για ΠΑΟΚ – “Μέγας” Ιωνικός
ΦΩΤΟ Intime

Ο Κολοσσός πήρε τεράστια νίκη μετά από δύο παρατάσεις επί του Άρη εκτός έδρας και τον “βύθισε” στη βαθμολογία της Basket League ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε βαθιά βαθμολογική… ανάσα συντρίβοντας τον Ήφαιστο Λήμνου στο ντεμπούτο του Χαραλαμπίδη στον πάγκο του. Τέταρτη σερί νίκη για τον Ιωνικό επί του Ηρακλή στο “Σοφία Μπεφόν”.

Απίστευτο ματς στο Αλεξάνδρειο με τον Κολοσσό Ρόδου να αφήνει νοκ άουτ τον Άρη μετά από δύο παρατάσεις! 71-71 ήταν το σκορ στην κανονική διάρκεια και 77-77 μετά το τέλος της πρώτης παράτασης πριν τελικά ο Τζάκσον πετύχει το καθοριστικό τρίποντο για τους φιλοξενούμενους 11” πριν τη λήξη και ο Αγκμπελέσε βγάλει την άμυνα του αγώνα πάνω στον Ντραγκίσεβιτς για να σφραγιστεί το μεγάλο διπλό για τους Ροδίτες που άφησαν τον Άρη με ρεκόρ 1-5.

Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Λυκογιάννη, που ανέβηκε στο 3-3, ήταν οι Κρομά και Μπρέιζελτον με 18 πόντους ο καθένας, με τον Τουτζιαράκη να δίνει σημαντικές βοήθειες με 15π. Από τους «κίτρινους», οι οποίοι έπεσαν στο 1-5, ξεχώρισε ο Μόρις με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Γκετσεβίτσιους με 19π.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου τον οποίο “διέλυσε” στην Πυλαία με 94-74 στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Κώστα Φλεβαράκη από τον πάγκο παίρνοντας σημαντική νίκη βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” σημείωσε έτσι τη δεύτερη νίκη του στη Basket League και ανέβασε το ρεκόρ του στο 2-4 τη στιγμή που οι νησιώτες παρέμειναν στο 3-3.

Ο Ιωνικός επιβλήθηκε του Ηρακλή με 88-74 στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν», για την 6η αγωνιστική της Basket League και πήρε την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στην τρίτη περίοδο όταν ο Ιωνικός έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 30-11 και ξέφυγε με 25 πόντους διαφορά (80-55) βάζοντας τις βάσεις για την τελική νίκη που εντέλει πήρε. Κορυφαίος του Ιωνικού ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Ολιβιέρ Χάνλαν με 20 πόντους.

Τέταρτη νίκη για το Λαύριο που επικράτησε του Ρεθύμνου εντός έδρας σε ένα ματς που παραλίγο να έχει δραματικό φινάλε αλλά οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πολύ ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών στο τέλος και σφράγισαν τη νίκη με 86-78..

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ντεκόζι με 20 πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Γερομιχαλού με 16. Από τους Κρητικούς ξεχώρισε ο Φράνκαμπ με 26 πόντους.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις