Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Οι Πέλικανς “σκούπισαν” – Ο Σίμονς έγινε… Μάτζικ! Οι Τζαζ πήραν προβάδισμα [vid]

Πέλικανς
@PelicansNBA

Οι Μπλέιζερς αποδείχθηκαν… μικρό εμπόδιο για τους Πέλικανς, που έφτασαν στο 4-0 και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ του ΝΒΑ. Το 2-1 στη σειρά κόντρα στους Θάντερ έκαναν οι Τζαζ, έχοντας για ηγέτη τον Ρόκι Ρούμπιο. Οι Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Ρόκετς και μείωσαν σε 2-1. Ο Μπεν Σίμονς έκανε triple double στη νίκη των Σίξερς επί των Χιτ και έγινε ο πρώτος rookie που τα καταφέρνει μετά τον Μάτζικ Τζόνσον.

Έκαναν sweep! Οι Πέλικανς νίκησαν τους Μπλέιζερς με 131-123 και πήραν την πρόκριση στον επόμενο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ, «καθαρίζοντας» με 4-0 τη σειρά.

Ο Ντέιβις ήταν και πάλι ασυναγώνιστος, σημειώνοντας 47 πόντους, ενώ ο Χάλιντεϊ λεκανε ατομικό ρεκόρ στα πλέι οφ με 41 πόντους.

https://www.youtube.com/watch?v=QD72RGze74Y

Να αναφέρουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά για τους Πέλικανς που παίρνουν την πρόκριση στην β φάση των πλέι-οφ του ΝΒΑ, αλλά η πρώτη με 4-0 νίκες.

Έχοντας σε «μεγάλη» βραδιά τον Ρίκι Ρούμπιο, οι Τζαζ νίκησαν 115-102 τους Θάντερ και πήραν και πάλι προβάδισμα με 2-1 στις νίκες

Ο Ισπανός έκανε τριπλ νταμπλ,  έχοντας 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=1dH6ucaPSD0

Στο τρίτο ματς της βραδιάς οι Τίμπεργουλβς νίκησαν 121-105 τους Ρόκετς και μείωσαν σε 2-1 στη σειρά. Ο Μπάτλερ με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές .

https://www.youtube.com/watch?v=sNTLwCEiIJ4

μια νίκη μακριά από την πρόκριση στους ημιτελικούς της Ανατολής βρίσκεται η Φιλαδέλφεια. Οι Σίξερς νίκησαν 106-102 τους Χιτ στο Μαϊάμι και προηγούνται πλέον 3-1 στη σειρά. Πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο Τζέι Τζέι Ρέντικ με 24 πόντους, ενώ ο Μπεν Σίμονς έγινε ο πέμπτος ρούκι που πετυχαίνει τριπλ νταμπλ σε αγώνα πλέι οφ, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Έτσι, ο πόιντ γκαρντ των Σίξερς μπήκε στο συγκεκριμένο… κλαμπ, στο οποίο ήδη βρίσκονταν οι Τομ Γκόλα, Τζέρι Λούκας, Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ και «Μάτζικ» Τζόνσον, με τον τελευταίο να έχει κάνει πέντε φορές τριπλ νταμπλ ως ρούκι το 1980. Παράλληλα, ο Σίμονς έγινε σε ηλικία 21 ετών και 275 ημερών ο τρίτος νεώτερος παίκτης στην ιστορία -πίσω μόνο από τον Μάτζικ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς- που πετυχαίνει τριπλ νταμπλ σε αγώνα πλέι οφ.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις