Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Euroleague: Έγραψε ιστορία ο Ποκουσέφσκι! video

Ολυμπιακός – Euroleague: Έγραψε ιστορία ο Ποκουσέφσκι! video
ΦΩΤΟ intime

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι θα θυμάται για πάντα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ (89-69). Ο 17χρονος έγραψε… ιστορία για τους “ερυθρόλευκους”.

Η νίκη του Ολυμπιακού είχε ήδη κριθεί και ο Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε στο παρκέ τον 17χρονο Αλεξέι Ποκουσέφσκι (οι “ερυθρόλευκοι” είχαν απουσίες λόγω τραυματισμών και ο νεαρός μπήκε στην αποστολή για να συμπληρωθεί… 11άδα).

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Του… χεριού του η 8άδα! Έβγαλε απ’τη μέση τους Βαυαρούς

Ο νεαρός Σέρβος μπήκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου κι έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό αγώνα (αγωνίστηκε σε ηλικία 17 χρόνων, 2 μηνών και 21 ημερών).

Η θέση αυτή ανήκε στον Γιώργο Πρίντεζη. Ο… υπαρχηγός του Ολυμπιακού είχε κάνει το 2002 το ντεμπούτο του με τα “ερυθρόλευκα” σε ευρωπαϊκό ματς κόντρα στη Σλασκ Βρότσλαβ, όντας 17 χρόνων, 7 μηνών και 17 ημερών.

Ο Ποκουσέφσκι πρόλαβε να πάρει δύο ριμπάουντ και να σκοράρει και τον πρώτο του πόντο στη διοργάνωση (1/2 βολές), με τους “ερυθρόλευκους” να του δίνουν αμέσως μετά τη λήξη ένα… ομαδικό φατούρο.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1108110507947556864

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις