Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Γουέμπερ: Ιστορική επίδοση! “Ισοφάρισε” Παπαλουκά και Τεόντοσιτς

Ολυμπιακός – Γουέμπερ: Ιστορική επίδοση! “Ισοφάρισε” Παπαλουκά και Τεόντοσιτς
esake.gr

Ο Μπριάντε Γουέμπερ έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στην Α1 Basket League και κατάφερε να πετύχει κάτι σημαντικό στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Μπριάντε Γουέμπερ κατάφερε να αφήσει το… στίγμα του, στο ντεμπούτο του στην Α1 με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ μοίρασε 13 ασίστ, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Θοδωρή Παπαλουκά και Μίλος Τεόντοσιτς, που είχαν δώσει τις ίδιες τελικές πάσες στους “ερυθρόλευκους”.

Κακός ο Ολυμπιακός! Κέρδισε τον Άρη και ετοιμάζεται για Μαυροβούνιο

Ο Παπαλουκάς είχε 13 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στις 20 Οκτωβρίου 2001 και ο Τεόντοσιτς τον ίδιο αριθμό σε αγώνα στην Πυλαία απέναντι στο “δικέφαλο του Βορρά”, στις 22 Νοεμβρίου 2009.

Οι 13 ασίστ του Γουέμπερ αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της φετινής Betshop Basket League. Την πρώτη θέση -με 14- έχουν οι Τζέικ Όντουμ και ΤζεΚουάν Λιούις των Προμηθέα Πάτρας και Κύμης!

Τα άλλα… ερυθρόλευκα από το Ολυμπιακός – Άρης

– Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε μόνο για 4:27 στο παρκέ στο Ολυμπιακός – Άρης, ωστόσο μπήκε στην πρώτη 5άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής. Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” έφτασε τα 494 παιχνίδια και ξεπέρασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη που είχε 493.

– Ο Γιώργος Πρίντεζης μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1963-64). “Έπιασε” στην 20ή θέση τον Νίκο Παπανικολόπουλο με 355 παιχνίδια.

O “υπαρχηγός” του Ολυμπιακού με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.039 και έγινε ο 14ος της αντίστοιχης λίστας της κατηγορίας, ξεπερνώντας τον Χρήστο Ταπούτο (1.035).

– Με τις δύο ασίστ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε τις 681 και έγινε ο 18ος πασέρ της λίγκας, αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Σιούτη (679) και τον Χρήστο Χαρίση (680).

– Ο Άξελ Τουπάν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στην κατηγορία με 17 πόντους, όσους είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι Βίκος Cola.

– Ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε τα 500 εκτελεσμένα τρίποντα στην κατηγορία. Από αυτά τα 172 ήταν εύστοχα (34,4%).

– Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ξεπέρασε σήμερα τους 1.100 πόντους και τα 400 αμυντικά ριμπάουντ στην Betshop Basket League.

– Για πρώτη φορά μετά από 16 αγώνες, ο Ολυμπιακός νίκησε με μονοψήφια διαφορά τον Άρη. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο, ήταν στο ματς της σεζόν 2009-10 (82-77, Κλέιζα 20, Τσίλντρες 19 – Κακιούζης 19, Μάιλς 14).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις