Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Ξεκάθαρες “αιχμές” του Στρέλνιεκς για τον Σφαιρόπουλο!

Ολυμπιακός: Ξεκάθαρες “αιχμές” του Στρέλνιεκς για τον Σφαιρόπουλο!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν “μάσησε” τα λόγια του και επέρριψε ξεκάθαρα ευθύνες για την περσινή εικόνα του Ολυμπιακού, στον πρώην προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλου, κάνοντας λόγο για “παλιομοδίτικο μπάσκετ”.

Τον Ντέιβιντ Μπλατ με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο συνέκρινε ο Γιάνις Στρέλνιεκς, αποθεώνοντας τον νέο του προπονητή στον Ολυμπιακό, αλλά με ταυτόχρονη υποβάθμιση του Έλληνα κόουτς, τον οποίο κατηγόρησε ουσιαστικά για μπάσκετ παλαιότερων εποχών.

Ο Λετονός γκαρντ έδειξε ενθουσιασμένος από τα ζητούμενα του νέου του τεχνικού στους “ερυθρόλευκους”, τονίζοντας στο «la.lv» ότι η ομάδα του Πειραιά θα έχει ως στόχο να παίξει πιο ελκυστικό και μοντέρνο μπάσκετ την ερχόμενη σεζόν.

Οι δηλώσεις του Στρέλνιεκς

«Με την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό το μπάσκετ που θα παίζουμε σε σχέση με πέρυσι, θα είναι η μέρα με τη νύχτα. Πέρυσι, παίζαμε ένα κλασικό παλιομοδίτικο μπάσκετ, αλλά φέτος θα είναι πιο μοντέρνο, πιο… αμερικανικό, πιο γρήγορο και με πολλά ένας με έναν. Μέχρι στιγμής, ο καθένας προσπαθεί να βρει τη θέση του».

Για τον Μπλατ: «Από τις συζητήσεις με τον κόουτς Μπλατ, κατάλαβα ότι είναι ένας ανοικτός άνθρωπος, πρόσχαρος και γνώστης. Φέτος θα έχουμε πολλή κίνηση και δεν θα είμαστε στατικοί, περιμένοντας στις γωνίες».

Για την περσινή χρονιά: «Δεν είχα πρωταγωνιστικό ρόλο πέρυσι στον Ολυμπιακό και επίσης δεν έπαιξα ούτε ένα λεπτό στη θέση του πλέι μέικερ. Φυσικά, όσο περνούν τα χρόνια μπορείς να παίξεις και σε διαφορετικές θέσεις. Το σημαντικό είναι να έχεις ρόλο, γιατί κάτι τέτοιο μου δίνει κίνητρο για να γίνω καλύτερος».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις