Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μακάμπι: Έτοιμος για.. αντίδραση και την πρώτη νίκη στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Μακάμπι: Έτοιμος για.. αντίδραση και την πρώτη νίκη στο ΣΕΦ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την τρίτη του νίκη στην Euroleague θα προσπαθήσει να πάρει ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος την Μακάμπι Τετ Αβίβ, για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης (22:00, NewsIt.gr, Novasports 1).

Μπορεί η ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ να του χάλασε την εικόνα που “έχτισε” τις δυο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να βγάλει… αντίδραση -στην αναμέτρηση με την Μακάμπι- και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στο ΣΕΦ, για τη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ είναι πεισμωμένοι για το θετικό αποτέλεσμα, παίζοντας πιεστική άμυνα -αυτή τη φορά- απέναντι στους Ισραηλινούς, έτσι ώστε να… ξεχαστούν οι 99 πόντοι που δέχθηκαν την τελευταία αγωνιστική από την Αρμάνι και να φτάσουν στο τρίτο τους “ροζ φύλλο αγώνα”.

https://twitter.com/olympiacosbc/status/1055371597031325697

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 27 φορές, με τον Ολυμπιακό να μετρά 14 νίκες. Σε 13 αναμετρήσεις με γηπεδούχους τους “ερυθρόλευκους”, το… σκορ είναι στο 8-5.

Ο αγώνας είναι ιδιαίτερος για τον προπονητή των “ερυθρόλευκων”, Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας του Ισραήλ επί έξι σεζόν κατακτώντας τη Euroleague το 2014 και παίρνοντας τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή εκείνης της χρονιάς.

Η Μακάμπι πέρασε νικηφόρα από την Ποντγκόριτσα (68-78) επί της Μπούντουτσνοστ για την 3η αγωνιστική, η οποία ήταν και η πρώτη της στη διοργάνωση για φέτος (ηττήθηκε από Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

https://twitter.com/MaccabitlvBC/status/1055354912987594752

O Αμερικανο-Ισραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Γιάνις Στρέλνιεκς (σ.σ. την Τετάρτη συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης ξεπερνώντας τη θλάση πρώτου βαθμού που είχε υποστεί), ενώ θα λείψει ξανά ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν, που μεγαλούργησε πέρσι στην Νταρουσάφακα (του Ντέιβιντ Μπλατ), παρά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο ακολούθησε την αποστολή της Μακάμπι και λογικά θα αγωνιστεί. Εκτός παραμένει ο Τζέρεμι Πάργκο, που θα λείψει για τουλάχιστον δύο μήνες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Euroleague

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 22:00

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Κίμκι (Ρωσία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:00

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Βαθμολογία

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0

Φενερμπαχτσέ 3-0

Ρεάλ Μαδρίτης 3-0

Ολυμπιακός 2-1

Αρμάνι Μιλάνο 2-1

Παναθηναϊκός 2-1

Αναντολού Εφές 2-1

Ζαλγκίρις Κάουνας 1-2

Μπασκόνια 1-2

Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2

Μπαρτσελόνα 1-2

Νταρουσαφάκα 1-2

Μπάγερν Μονάχου 1-2

Γκραν Κανάρια 1-2

Μπούντουτσνοστ 0-3

Κίμκι 0-3

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις