Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μακαμπι: Με “φόρα” από τη Μόσχα! Ψάχνει… σερί κόντρα σε Σφαιρόπουλο

Ολυμπιακός – Μακαμπι: Με “φόρα” από τη Μόσχα! Ψάχνει… σερί κόντρα σε Σφαιρόπουλο
Intime

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακαμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ΣΕΦ (21:30, NewsIt.gr, Novasports 1) για την 6η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να πετύχει το πρώτο του νικηφόρο σερί στη φετινή διοργάνωση.

Το ξεκίνημα του στην Euroleague ήταν τραγικό. Ο Ολυμπιακός όμως πήρε τεράστιο «διπλό» στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, αποτέλεσμα στο οποίο θέλει να… χτίσει και να δώσει συνέχεια στο θρίαμβο της Μόσχας.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται της Μακάμπι του παλιού του προπονητή, Γιάννη Σφαιρόπουλου, για την 6η αγωνιστική της Euroleague και θέλει να πετύχει το πρώτο του σερί στη διοργάνωση, σε μια περίοδο όπου έχει απανωτά παιχνίδια στο ΣΕΦ.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα έχει αρκετά προβλήματα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Κώστας Παπανικολάου βγήκε νοκ-άουτ, μετά το πρόβλημα που αποκόμισε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ενώ ο ι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Όγκουστιν Ρούμπιτ ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα και είναι αμφίβολοι.

Την ίδια στιγμή, τα δύο νέα μετεγγραφικά αποκτήματα των “ερυθρόλευκων”, Τέιλορ Ρότσεστι και Γουίλι Ριντ, έχουν ενσωματωθεί στους Πειραιώτες, έχουν δηλωθεί στην Euroleague και είναι πιθανό να κάνουν το ντεμπούτο τους κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

https://twitter.com/MaccabitlvBC/status/1190158140194598912

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και την τελευταία αγωνιστική πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Μετά από τρεις σερί νίκες στο Τελ Αβίβ ψάχνει το πρώτο της “διπλό”.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 29 φορές με τον Ολυμπιακό να μετρά 15 νίκες. Σε 14 ματς με γηπεδούχους τους “ερυθρόλευκους” το… σκορ είναι 9-5.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ, ο Ματέι Μπολτάουζερ και ο Ούρος Ομπρκνέζεβιτς ορίστηκαν να διευθύνουν την αναμέτρηση

Το “προφίλ της Μακάμπι

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 έχει μείνει πέντε χρόνια μακριά από Final4! Για την ακρίβεια τη σεζόν 2014-15 έφτασε ως τα πλέι οφ, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν με το τέλος της κανονικής περιόδου. Ωστόσο, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι στοχεύει στο μεγάλο come back.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε με δύο ήττες στην φετινή Euroleague (εκτός έδρας από Κίμκι 89-83 και Ρεάλ Μ. 86-85), πλέον, όμως, μετρά ένα σερί τριών νικών. Η “ομάδα του Λαού” επιβλήθηκε μέσα στο σπίτι της του Ερυθρού Αστέρα (84-69), της Βαλένθια (76-63) και της Φενέρμπαχτσε (67-55).

Οι… γνωστοί

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έχει γράψει τη δική του ιστορία με τον Ολυμπιακό. Από το 2005 ως το 2008 ήταν στο «ερυθρόλευκο» επιτελείο ως βοηθός, ενώ ως head coach οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων Ελλάδος (2014-15, 2015-16).

Στο ρόστερ της ομάδας του Λαού βρίσκεται ένας παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας. Πρόκειται για τον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2010 για χάρη του Ηλυσιακού, ενώ τη σεζόν 2014-15 εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος.

Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα μέλη της Μακάμπι που συνδέονται με την Ελλάδα… Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ο Σκότι Γουίλμπεκιν υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ενώ ο Τζέικ Κοέν αγωνίστηκε τη σεζόν 2015-16 στον Άρη.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις