Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μάλαγα: Τα χρειάστηκαν, αλλά νίκησαν οι “ερυθρόλευκοι”

Ολυμπιακός – Μάλαγα: Τα χρειάστηκαν, αλλά νίκησαν οι “ερυθρόλευκοι”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το απόλυτο στις νίκες έχει ο Ολυμπιακός, μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, επικράτησε εντός έδρας της Ουνικάχα Μάλαγα με 80-75, διατηρώντας απόρθητη την έδρα του.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι δίχως τον Βασίλη Σπανούλη, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με τη Μάλαγα στη μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο οι Ανδαλουσιάνοι φρόντισαν να αγχώσουν τους Πειραιώτες στο φινάλε, δίχως, όμως, να κατάφερουν να κάνουν την ολική ανατροπή. Οι Πειραιώτες, αν και τα χρειάστηκαν, έκαναν το 2/2 στην Euroleague κι ετοιμάζονται πλέον για την διπλή αγωνιστική της επόμενης βδομάδας, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι (εκτός) και τη Χίμκι (εντός).

Από την πλευρά της, η Ουνικάχα Μάλαγα κυνηγούσε στο σκορ εξαρχής, πάλεψε για την ολική ανατροπή στην τέταρτη περίοδο, αλλά τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το ΣΕΦ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χόλις Τόμπσον με 15 πόντους, ενώ από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο ΜακΚάλουμ με 14 πόντους.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήταν ιδανικό, με τους Πειραιώτες να βομβαρδίζουν το ισπανικό καλάθι και να προηγούνται με 21-6. Σταδιακά, όμως, η “ερυθρόλευκη απόδοση έπεφτε, με την Ουνικάχα Μάλαγα να βγάζει, όπως ήταν φυσικό, αντίδραση. Μείωσε αρχικά στους 10 πόντους (21-11) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ με τον Μούσλι να κάνει πάρτι στο ζωγραφιστό, κατάφερε να μειώσει στους 4 πόντους (37-33) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε σαν σίφουνας και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε αν ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια (56-41) επίπεδα. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κι έκλεισαν την τρίτη περίοδο, όντας μπροστά στο σκορ με 12 πόντους (59-47).

Οι Ισπανοί, πάντως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Μιλοσάβλιεβιτς πήρε… φωτιά και με δύο σερί τρίποντα κι ένα δίποντο έφερε την ομάδα του σε απόσταση 6 πόντων (64-58) από τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και στους τρεις πόντους, ωστόσο Πρίντεζης και Μάντζαρης είχαν απαντήσεις στις τρέλες του ΜακΚάλουμ κι οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα:  21-11, 37-33, 58-47, 80-75

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6, Παπαπέτρου 7 (1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 12 (5 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1/4 τρίποντα), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 9 (1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15 (2).

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): ΜακΚάλουμ 14 (2/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 7/12 βολές), Ντίαθ 3 (1), Σαλίν 1, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14 (2), Νέντοβιτς 7 (3/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές), Σερμαντίνι 5, Όγκουστιν 12 (6/7 δίποντα), Σουάρεθ 7, Μούσλι 12 (7 ριμπ.).

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις