Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Η Ελλάδα είναι η μητέρα των σπορ” – video

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Η Ελλάδα είναι η μητέρα των σπορ” – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέλυσε την απόφασή του να πει “ναι” στην πρόταση του Ολυμπιακού για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, αποθέωσε την Ελλάδα, ενώ σχολίασε και τον τρόπο που προπονεί τους παίκτες.

Στην εκπομπή The Journey της Euroleague εμφανίστηκε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ και μίλησε για τους πρώτους μήνες του στην ομάδα και την Ελλάδα, αλλά και για τους τύπους προπονητών στο μπάσκετ.

Οι δηλώσεις του Μπλατ

«Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη η απόφαση. Ήξερα τον οργανισμό για πολλά χρόνια και από την πλευρά των φιλάθλων, αλλά και από την πλευρά των ανταγωνιστών. Αμέσως είδα ότι αυτός ήταν ο οργανισμός που θα ήθελα να είμαι μέρος και θα ήθελα να εξελιχθώ. Νομίζω ότι υπάρχουν δύο σχολές προπονητών. Αυτοί που έχουν ένα σύστημα και αυτοί που το κάνουν πιο προσωπικό.

Προπονητές που ανάλογα με τις ικανότητες των παικτών τους προσαρμόζονται. Εγώ είμαι πιο κοντά στην δεύτερη σχολή. Ο προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, ανθρωπολόγος, κάποιες φορές δυστυχώς πρέπει να είναι εγκληματολόγος, σίγουρα πρέπει να είναι δάσκαλος και πάνω απ’ όλα αυτά πρέπει να είναι άνθρωπος. Πρέπει να καταλαβαίνει να σέβεται και να εκτιμά τους άλλους ανθρώπους.

Ζούμε σε έναν κόσμο άρνησης, αλλά αν είσαι ικανός να κάνεις την δουλειά θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τα σκαμπανεβάσματα. Απλά πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Ξέρω πού είμαστε αυτή την στιγμή και νιώθω ότι ξέρω καλά που μπορούμε να βρεθούμε. Μεταξύ αυτών των δύο υπάρχει μακρύς δρόμος.

Είναι ξεχωριστό μέρος με καλή χροιά κατά την άποψή μου. Η Ελλάδα είναι η μητέρα των σπορ, τι παραπάνω να ζητήσεις από αυτό;”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις