Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Να μη δούμε μία ακόμη ήττα από τη Χίμκι”

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Να μη δούμε μία ακόμη ήττα από τη Χίμκι”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στη Euroleague της σεζόν 2018-19 κόντρα στη Χίμκι στη Ρωσία και ο νέος προπονητής των Πειραιωτών τόνισε ότι δεν θα ήθελε να δει μία ακόμη κακή εμφάνιση της ομάδας στη συγκεκριμένη έδρα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και οι Άξελ Τουπάν και Σάσα Βεζένκοφ μίλησαν για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στη Euroleague, επισημαίνοντας τη δυσκολία του αγώνα με τη Χίμκι, αλλά και τη δουλειά που έχει κάνει στη ρωσική ομάδα, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Οι δηλώσεις του Μπλατ

«Προφανώς είναι μια πολύ πετυχημένη ομάδα με έναν γνωστό Έλληνα προπονητή. Έχει πολλούς πρώην παίκτες μου στην εθνική ομάδα της Ρωσίας. Έχει δυναμική στο παιχνίδι. Το πρώτο παιχνίδι στην Euroleague είναι εκτός έδρας και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Σίγουρα καμία ομάδα δεν είναι στο 100%, όμως εμείς πάμε με κίνητρο να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι».

Για το μαρκάρισμα του Σβεντ: «Με έναν παίκτη σαν τον Αλεξέι, που τον γνωρίζω καλά δεν τον αφήνεις να κάνει ό,τι θέλει γιατί πολύ εύκολα μπορεί να βάλει 40 πόντους. Δεν πρέπει να εστιάσουμε μόνο στον Σβεντ. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα, ομαδικά και με… ομόνοια για να πάρουμε τη νίκη».

Για τις προηγούμενες εμφανίσεις κόντρα στην Χίμκι και εάν αυτό επηρεάζει το σκάουτινγκ: «Δεν το επηρεάζει, αλλά δεν θα ήθελα να δω ένα ακόμα τέτοιο αποτέλεσμα».

Για τον Κώστα Παπανικολάου: «Ο Κώστας θα ταξιδέψει. Ήταν εκτός για 3 εβδομάδες και περιμέναμε μέρα με τη μέρα να δούμε πώς θα πάει. θα δούμε αύριο τι θα συμβεί. Σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα με τον Παπανικολάου, δεν κοιτάμε μόνο ένα παιχνίδι».

Οι δηλώσεις του Τουπάν

“Είναι το πρώτο παιχνίδι μας στην Ευρωλίγκα και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, οπότε αυτό είναι καλό. Είμαστε ενθουσιασμένοι και δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε εκεί»

Για το ξεκίνημα εκτός έδρας: «Δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Ίσως είναι καλύτερα που ξεκινάμε εκτός έδρας. Γιατί, οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες. Δεν υπάρχει κάποιο αβαντάζ ή κάτι άλλο, οπότε είναι καλύτερο».

Για το μπάσκετ του Μπλάτ: «Είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ. Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει σε γρήγορο ρυθμό, οπότε είναι καλύτερα για όλους μας. Έτσι, εμείς θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι».

Οι δηλώσεις του Βεζένκοφ

«Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε δουλέψει 1,5 μήνα να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία του προπονητή και θέλουμε να μπούμε όσο πιο δυνατά στη διοργάνωση, που θα είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Για τη Χίμκι: «Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, όπως αρέσει στον κόουτς Μπαρτζώκα. Έχει παίκτες-αθλητές και ο Σβεντ κάνει τη δουλειά ακόμα πιο δύσκολη. Θα ξεκινήσουν όλα από την ενέργεια και την άμυνα. Θα πρέπει να τα ματσάρουμε όλα αυτά για να έχουμε τις πιθανότητες υπέρ μας».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε Χίμκι και Μπαρτσελόνα: «Η πιο μεγάλη διαφορά είναι πως και πέρυσι και φέτος έκανε τις επιλογές και έφτιαξε εξ ολοκλήρου την ομάδα. Η ομάδα στηρίζεται στη δική του φιλοσοφία. Στην Μπαρτσελόνα δεν συνέβαινε αυτό και γι αυτό δεν είχε αυτά τα αποτελέσματα».

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού: «Δεν ξέρουμε πότε θα είμαστε στο πικ μας και έτοιμοι για όλα. Η Ευρωλίγκα με το νέο τρόπο διεξαγωγής έδειξε πως πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την αρχή. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο παιχνίδι. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

 

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις