Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Ομάδα υψηλού επιπέδου η ΤΣΣΚΑ! Πρέπει να την περιορίσουμε”

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Ομάδα υψηλού επιπέδου η ΤΣΣΚΑ! Πρέπει να την περιορίσουμε”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για Μόσχα, για τον αγώνα του με την ΤΣΣΚΑ (01.11.2018/19:00), με τον Ντέιβιντ Μπλατ να αναφέρει πως για να νικήσεις μια τέτοια ομάδα “υψηλού επιπέδου” θα πρέπει να παρουσιαστείς πολύ καλός σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ανέφερε αρχικά κατά την αναχώρηση των “ερυθρόλευκων” για τη Μόσχα, ενόψει του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ για την Euroleague: “Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό για κανέναν. Αλλά θα δείτε πολλά παιχνίδια όπως αυτό κατά τη διάρκεια της σεζόν. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, υψηλού επιπέδου. Και αυτό σημαίνει πως εσύ θα πρέπει να παίξεις επίσης υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Αυτό ελπίζουμε να κάνουμε”.

Για το αν η άμυνα θα είναι το κλειδί κόντρα στην ΤΣΚΑ είπε: “Η ΤΣΣΚΑ έχει πολλούς σπουδαίους παίκτες επιθετικά, ταλαντούχους… Αλλά εγώ πιστεύω ότι η επίθεσή τους είναι προϊόν της ικανότητάς τους να οδηγήσουν τον αντίπαλό τους σε λάθη, στην έφεσή τους στα ριμπάουντ και στην δυνατότητά τους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Οπότε θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και να περιορίσουμε τις ευκαιρίες για εύκολο καλάθι που η ΤΣΣΚΑ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει.

Είναι πάντα συνδυασμός επίθεσης και άμυνας και κατά κάποιο τρόπο επαναλαμβάνομαι σε αυτά που λέω… Το παιχνίδι είναι έτσι που πρέπει να αναγνωρίσεις πως όλες οι ομάδες έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν πλεονεκτήματα για εκείνες και στις δύο πλευρές του γηπέδου και εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο. Κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα όπως είναι η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να είσαι ικανός να την περιορίσεις παίζοντας καλή άμυνα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να σκοράρεις. Οπότε ας ελπίσουμε πως θα κάνουμε και τα δύο”.

Για το αν θα προτιμούσε να χάσει αύριο, αλλά να κερδίσει στο Final Four την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Κάθε πράγμα στον καιρό του. Θα δούμε τι θα γίνει. Πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας όπου και να παίζουμε. Δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση για να βελτιωθεί η ομάδα και να προχωρήσει… Το τι θα κάνεις στο τέλος, εξαρτάται και από το τι κάνεις σε καθημερινό επίπεδο”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις