Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Πρώτος στόχος μου ήταν το NBA. Στενοχωρήθηκα που δεν επέστρεψα”

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, έδειξε συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την ομάδα του Πειραιά, δεν έκρυψε όμως ότι πρώτη του επιθυμία ήταν να βρει μία ομάδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το NBA.

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, μίλησε ο Ντέιβιντ Μπλατ, τονίζοντας την επιθυμία του να επαναφέρει τους “ερυθρόλευκους” στο δρόμο της δόξας, διευκρινίζοντας πάντως, ότι αυτός ήταν ο… δεύτερος στόχος του στις αρχές του καλοκαιριού.

Ο νέος προπονητής των Πειραιωτών εξήγησε στο “sport5.co.il”, ότι πρωταρχικός του στόχος ήταν να επιστρέψει στο NBA και σε μία ομάδα της πατρίδας του, αλλά αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό, προτίμησε μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η συνέντευξη του Μπλατ για τον Ολυμπιακό

«Είναι λίγες οι ομάδες όπου μπορούσα να νιώσω άνετα. Και ο Ολυμπιακός εκτός των άλλων έχει να επιδείξει παράδοση και καλά αποτελέσματα. Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και γνωστές. Έχουν το DNA για να παίζουν και να πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο».

Για το NBA: «Αυτό δεν είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το άμεσο μέλλον. Υπέγραψα για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και θέλω να επαναφέρω την ομάδα στον δρόμο της δόξας. Έψαξα βέβαια να βρω δουλειά στο ΝΒΑ. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Όμως από τη στιγμή που δεν έγινε πέρασα στον δεύτερο στόχο μου, που ήταν να βρω μια δουλειά σε μια καλή ομάδα στην Ευρώπη».

Για τις συνέπειες της κόντρας του με τον Λεμπρόν Τζέιμς: «Δεν ξέρω τι νομίζουν οι άλλες ομάδες του ΝΒΑ για μένα και κατά πόσο επηρεάστηκαν. Δεν έχω κάποια καλή απάντηση να δώσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και έτσι προχωρώ μπροστά… Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Στενοχωρήθηκα που δεν επέστρεψα στο ΝΒΑ, όμως τώρα βρίσκομαι κάπου που θέλω και περιμένω την επόμενη πρόκληση».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις