Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Θα πάρουμε τον Ντουράντ αν τον αφήσουν οι Γουόριορς”

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Θα πάρουμε τον Ντουράντ αν τον αφήσουν οι Γουόριορς”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, είχε… κέφια και πέρα απ’ αυτά που είπε για τον αγώνα των “ερυθρόλευκων” με τη Ρεάλ (22.11.2018) αναφέρθηκε στις φήμες με τα ονόματα που “κυκλοφορούν” ως μετεγγραφικοί στόχοι των “ερυθρόλευκων”.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε πως ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για έναν μεγάλο αγώνα κόντρα στη Ρεάλ, ενώ τόνισε πως “… το πρόγραμμα θα αλλάξει και θα αντιστραφεί η κατάσταση”.

Ο Μπλατ δήλωσε αρχικά στη media day του Ολυμπιακού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (22.11.2018 / 20:45) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 9η αγωνιστική της Euroleague: “Είναι πάντα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό να παίζεις δύο παιχνίδια στην ίδια εβδομάδα. Έχουμε παίξει ήδη αρκετά παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου και έχουμε ακόμα ένα μπροστά μας. Γι’ αυτό όμως έχουμε υπογράψει τα συμβόλαια μας, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι για ακόμα μία πρόκληση, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ανυπομονούμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κυνηγήσουμε τη νίκη”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χτεσινό ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο: “Ξέραμε ότι θα γινόταν μάχη στο Μόναχο και έτσι τελικά έγινε. Παλέψαμε για να βρούμε λίγο τον ρυθμό μας, αλλά παλέψαμε στην άμυνα και τα καταφέραμε. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια και η Μπάγερν έχει ποιότητα, μη ξεχνάμε πως κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ίδιο στάδιο. Κάναμε αυτά που έπρεπε και φτάσαμε στη νίκη”.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πρόσθεσε στη συνέχεια: “Το έχω ξαναπεί. Δεν είχα μεγάλο άγχος εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων και δεν ενθουσιάζομαι επειδή κερδίσαμε. Πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο και με το βλέμμα στο μέλλον”.

Σχετικά με τις φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό να ψάχνει για παίκτη στην αγορά, ανέφερε με χιούμορ: “Είναι τρομερό το πως βγαίνουν έτσι έξω τα πράγματα. Κάποιος μου είπε για έναν παίκτη και εγώ δεν τον ήξερα καν! Ξέρω την αγορά, ξέρω παίκτες, αλλά τον συγκεκριμένο δεν τον γνώριζα καν! Οι φήμες και προσδοκίες των media είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μου. Το market πάντα αλλάζει, είναι ενεργό. Κάποιοι προτείνουν παίκτες, και αυτό μπορεί να γίνει είδηση. Αν ο Κέβιν Ντουράντ αποφασίσει να αφήσει το Γκόλντεν Στέιτ, θα τον αποκτήσουμε! Είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα τον πάρουμε εμείς. Επειδή μάλλον αυτό δεν θα γίνει, δεν θα τον πάρουμε. Αυτή είναι η αλήθεια μου”.

Σχετικά με το πρόγραμμα και το ρεκόρ: “Είναι μία νέα ομάδα με παίκτες που τώρα γνωρίζουν την διοργάνωση. Πρέπει να τους βοηθήσω να δέσουν και να βελτιωθούν. Αν δείτε το πρόγραμμά μας, είναι πολύ πιο δύσκολο από το πρόγραμμα άλλων ομάδων της Euroleague”.

Για την στήριξη που έδωσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στη Γερμανία, ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε: “Ήταν σπουδαίο. Μας βοήθησε, μας έδωσε κίνητρο γιατί είχαν μεγάλο πάθος. Το νιώσαμε αυτό, στη προπόνηση και στον αγώνα. Ήταν ένα τρομερό συναίσθημα, σημαίνει πολλά για εμάς”.

Τέλος, για τις απουσίες της Ρεάλ, ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός ανέφερε: “Και εμείς δεν θα έχουμε τον Τουπάν. Τώρα επέστρεψε και ο Στρέλνιεκς. Ο Γίανις είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Μας βοήθησε πολύ χθες. Οι ομάδες θα χάσουν παίκτες, έτσι είναι το πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στις απουσίες, πρέπει να βγαίνουμε στο παρκέ και να παλεύουμε”.

Στρέλνιεκς: «Χαιρόμαστε να παίζουμε με μεγάλες ομάδες»

Απ’ τη μεριά του ο Γιάνις Στρέλνιεκς μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μόναχο, τη δική του επιστροφή στην αγωνιστική δράση και τις καλές εμφανίσεις και -φυσικά- το ματς με τη Ρεάλ.

“Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Τι να πω για τη Ρεάλ; Παίζει πολύ καλά, είναι σε καλό μομέντουμ, δεν έχει ήττα. Είναι ωραίο να παίζεις με μεγάλες ομάδες. Είμαστε επαγγελματίες, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο σε οποιοδήποτε παιχνίδι της Euroleague. Χαιρόμαστε όταν παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και σπουδαίες παίκτες”, τόνισε ο Λετονός γκαρντ.

Για την επιστροφή του στις καλές εμφανίσεις, είπε: “Χρειάζομαι ακόμα χρόνο για να επιστρέψω στην ιδανική κατάσταση. Θα πάρει χρόνο, αλλά θα επιστρέψω εκεί. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να δουλέψω παραπάνω στις προπονήσεις. Πάντα βοηθάει όταν έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή. Δεν θεωρώ πως ήμουν ο “X factor”. Κάναμε καλή δουλειά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στο Μόναχο. Περίμενα ένα δύσκολο ματς. Κάναμε αυτό που έπρεπε και πήραμε την νίκη. Ξέρω πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί Έλληνες και είναι πάντα ωραίο να έχεις τον κόσμο σου σε όλη την Ευρώπη”

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις