Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Υπήρχαν προβλήματα και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο… χωρίσουμε”

Ολυμπιακός – Μπλατ: “Υπήρχαν προβλήματα και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο… χωρίσουμε”
Intime

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για το κοινή συναινέσει “διαζύγιο” του με τον Ολυμπιακό, λέγοντας πως ήταν μια κοινή απόφαση και το πιο σωστό που μπορούσε να γίνει τη δεδομένη στιγμή.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στην “Boston Globe” αναφέρθηκε για πρώτο φορά στο “διαζύγιο” με τον Ολυμπιακό, τα επόμενα του επαγγελματικά βήματα, αλλά και την καθημερινότητα του. Να θυμίσουμε ότι ο έμπειρος κόουτς διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση, όντας προπονητής των “ερυθρόλευκων”.

“Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την ασθένειά μου ως δικαιολογία, αλλά στις συζητήσεις που είχα με την διοίκηση έπρεπε να είμαι ειλικρινής σχετικά με τους περιορισμούς που είχα” δήλωσε αρχικά ο πρώην -πλέον- προπονητής του Ολυμπιακού, για να συμπληρώσει: “Υπήρχαν και πολλά προβλήματα στην ομάδα. Είχαμε παίξει μόλις έναν αγώνα. Δεν ξεκινήσαμε καλά. Καθίσαμε μαζί και αποφασίσαμε ΄τι θα ήταν καλύτερο για όλους να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Δεν κρατάω κακία όμως”.

Στην συνέχεια ο έμπειρος κόουτς μίλησε για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το οποίο ενδεχομένως να τον βρει μακριά από το μπάσκετ: “Ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα και προκλήσεις, επειδή πάντα ήθελα να κάνω περισσότερα. Έπειτα από 12 χρόνια ως επαγγελματίας παίκτης και 27 ως προπονητής, ήρθε η ώρα για μία νέα φάση στην ζωή μου. Ανυπομονώ. Καμία φορά κλείνει ένα παράθυρο και ανοίγει μία πόρτα”.

Ο Αμερικανό-Ισραηλινός προπονητής μάλιστα δεν δίστασε να μοιραστεί τις σκέψεις του: “Πρεσβευτής. Πάντα είχα το όνειρο να γίνω πρεσβευτής, ένας διπλωμάτης για το Ισραήλ. Θέλω με κάποιον τρόπο να βοηθήσω την χώρα μου”.

Κλείνοντας, ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε και για την καθημερινότητά του, όπου παραδέχθηκε πως “έχω κάποιες καλές ημέρες και κάποιες λιγότερο καλές, αλλά είμαι πιο χαρούμενος όταν ασκώ την προπονητική. Είμαι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος. Η αυτολύπηση δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να σε ρίξει κι άλλο. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου ενημερωθήκαμε για την ασθένεια. Είναι όλοι ρεαλιστές. Δεν απειλείται η ζωή μου, όχι άμεσα”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις